Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, "Devlet Başkanı Esad'ın güçlerinin önemli ölçüde kısıtlanmadan çatışmanın çözülmesinin imkansız olduğunun aşikar olduğuna inanıyorum" dedi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, "Devlet Başkanı Esad'ın güçlerinin önemli ölçüde kısıtlanmadan çatışmanın çözülmesinin imkansız olduğunun aşikar olduğuna inanıyorum" dedi.
ABD-İsrail'in İran'a saldırması sonrası çıkan savaş aralıksız devam ederken İran'dan Körfez ülkelerine son dakika çağrısı. İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Ali Rıza Tengsiri, ABD'nin bölgeye güvenlik getirmediğini söyleyerek, 'Tek çözüm, İslam ülkelerinin birlik olması ve ABD'lilerin bölgeden çıkarılmasıdır' dedi.
İşgalci İsrail, Lübnan saldırılarına devam ediyor. Sivil yerleşimleri hedefler alan katil güçler Lübnan'da 2 Mart'tan bu yana 850 kişiyi katletti, 2 bin 105 kişiyi de yaraladı.
ABD Enerji Bakanı Chris Wright, İran'a yönelik saldırılar hakkında, 'Bu çatışmanın önümüzdeki birkaç hafta içinde kesinlikle sona ereceğini düşünüyorum, belki de daha erken' dedi.
İran devlet televizyonu IRIB, 'Dalga 54' operasyonu kapsamında Sejjil (Siccil) balistik füzelerinin savaşın başlangıcından bu yana ilk kez kullanıldığını duyurdu. Sejjil (Siccil), İran'ın en gelişmiş katı yakıtlı orta menzilli balistik füzesi olarak dikkat çekiyor. Yaklaşık 2.000 ila 2.500 kilometre menzile sahip olan bu iki kademeli füzeler 700 700 kilogram ağırlığında harp başlığı taşıyor.
Kazakistan'da parlamento yapısının değiştirilmesi, cumhurbaşkanı yardımcılığı görevinin oluşturulması ve insan haklarının güçlendirilmesi gibi değişiklikler içeren 96 maddelik yeni anayasa taslağı için düzenlenen referandumda oy verme işlemi yerel saatle 07.00'de başladı.
İran, içerisindeki İsrail ajanlarına yönelik operasyonlara devam ediyor. İran'ın kuzeybatısındaki Batı Azerbaycan eyaletinde, İsrail ile iş birliği yaptıkları ve askeri ile güvenlik noktalarına ait konum bilgilerini ilettikleri iddia edilen 20 kişi tutuklandı. İşte ayrıntılar...