$

Dolar

48,3177

Euro

56,4096

£

Sterlin

65,6429

Frank

59,8955

Gram Altın

6.951,8500

Bitcoin

3.938.086

$

Dolar

48,3177

Euro

56,4096

£

Sterlin

65,6429

Frank

59,8955

Gram Altın

6.951,8500

Bitcoin

3.938.086

Dünya

Almanya'dan, ABD'ye şok cevap!

Almanya, ABD'den gelen Suriye'ye asker gönderme çağrısını reddetti. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Suriye'de kara birliğimiz yok ve bunu değiştirmeyi planlamıyoruz" dedi.

08.07.2019 - 13:49
hursitakyil
Almanya'dan, ABD'ye şok cevap!
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Almanya, ABD'den gelen Suriye'ye asker gönderme çağrısını reddetti. Almanya hükümeti, Suriye'ye asker göndermeyeceklerini açıkladı. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, “Suriye'de kara birliğimiz yok ve bunu değiştirmeyi planlamıyoruz” dedi.

Haftalık basın toplantısında konuşan Seibert, Alman hükümetinin, DAİŞ karşıtı koalisyondaki mevcut önlemlere bağlı kalmayı planladığını belirterek, “Ve bilindiği gibi bu, kara birliklerini kapsamıyor” ifadelerini kullandı.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Berlin'deki çeşitli temaslarının ardından Alman basınına demecinde, “Almanya'dan kara birliklerinin kısmen bizim askerlerimizin yerine geçmesini istiyoruz” demişti.

Jeffrey, Suriye'nin kuzeyini kontrol eden Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) yardım için Almanya'ya askeri eğitimci, lojistik uzmanı ve teknisyen gönderilmesi çağrısı yapmıştı.

Bu açıklamalar, Almanya siyasetinde de tepki çekti. İktidardaki koalisyonun ortağı olan Sosyal Demokratların (SPD) üst düzey üyelerinden Thorsten Schaefer-Guembel koalisyon hükümetini kast ederek, “Bizimle birlikteyken Suriye'de hiçbir Alman kara birliği olmayacak” derken, Yeşiiller, Hür Demokratlar ve Sol Parti'den de Almanya hükümetine ABD'nin çağrısını reddetme baskısı var.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın