$

Dolar

49,1398

€

Euro

55,3696

£

Sterlin

65,0951

₣

Frank

59,2792

₺

Gram Altın

6.535,4500

₿

Bitcoin

4.159.335

$

Dolar

49,1398

€

Euro

55,3696

£

Sterlin

65,0951

₣

Frank

59,2792

₺

Gram Altın

6.535,4500

₿

Bitcoin

4.159.335

Dünya

Almanya'daki belediyelerden Merkel'e 'acil yardım' çağrısı

Almanya'da yaşanan sel felaketinde zarar gören bölgelerin belediye başkanları mektupla Başbakan Angela Merkel'den 'acil yardım' talebinde bulundu.

04.08.2021 - 15:00
Cumali Dalkılıç
Almanya'daki belediyelerden Merkel'e 'acil yardım' çağrısı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Altenahr Belediyesinin internet sitesinden yayımlanan ve 14 belde belediye başkanının imzasını taşıyan mektupta, bölgenin yeniden yapılanmasının yerel düzeyde yönetilemeyecek kadar karmaşık olduğunu ve bu nedenle daha fazla yardım talep edildiği vurgulandı.

Şansölye Angela Merkel ve Rheinland Pfalz Eyalet Başbakanı Malu Dreyer'e hitaben gönderilen mektupta, bölgenin yeniden inşası için özel temsilci atanması çağrısında bulunuldu.

Atanacak özel temsilcinin, kamu ve özel yardımları koordine etmesi, bölgenin yeniden inşası için bir plan geliştirmesi ve uygulamayı yönetmesi istendi.

Mektupta; elektrik, doğal gaz ve kanalizasyon konusundaki sıkıntının büyük olduğu vurgulanarak, "Yıkımın boyutunu gördüğümüzde, önceki tüm yardımların ve organizasyonunun yeterli olmayacağı açıktır." ifadesine yer verildi.

AA

Haberi Hazırlayan

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın