Dolar

32,3784

Euro

34,7289

Altın

2.433,87

Bist

10.056,00

Almanya'da yılbaşı gecesi ırkçı saldırı

Almanya'da yılbaşı gecesi bir otomobile yapılan saldırının ırkçı bir saldırı olduğu ortaya çıktı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-02 12:33:59

Almanya'da yılbaşı gecesi ırkçı saldırı

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yılbaşı gecesi otomobille kalabalığa dalma şeklinde düzenlenen saldırıların ırkçı motifle düzenlendiği açıklandı.

Eyalet İçişleri Bakanı Herbert Reul, saldırıyı düzenleyen kişinin amacının “yabancıları öldürmek” olduğunu söylerken, Eyalet Başbakanı Armin Laschet, “Hukuk devletinin tüm imkanlarıyla nefrete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. 2019'un ilk gününde de sağcı şiddete karşı hep birlikte tavır koyuyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı.

Polis, saldırıdan sonra tutuklanan 50 yaşındaki Alman zanlının daha önce psikolojik rahatsızlığı olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili bilgilere göre, söz konusu kişi dün önce yeni yılın ilk dakikalarında Bottrop kentinde aracını bir yabancı yayanın üzerine sürdü. Yaya kenara kaçarak kurtulurken, zanlı bu kez aracını kentin başka bir caddesinde durakta otobüs bekleyen Suriyeli ve Afgan bir grubun üzerine sürdü. Bu saldırıda en az dört kişi kısmen ağır yaralanırken, saldırgan kaçmayı başararak, bu kez Bottrop'un yakınındaki Essen kentinde bir kez daha yılbaşını kutlayan ve çoğunluğu yabancı olan insanları ezmeye çalıştı.

Bu olayda da bir kişi yaralanırken, olay yerinde olan polis zanlıyı durdurup, yakalamayı başardı.

İçişleri Bakanı Reul, saldırılarda bir kadının ağır yaralandığını, hastaneye kaldırılan diğer yaralılar arasındaysa en az bir çocuğun bulunduğunu bildirdi. Bakan, soruşturmanın devam ettiğini ve saldırganla ilgili ayrıntıların ve politik bağlantılarının önümüzdeki günlerde açığa çıkacağını umduğunu söyledi.

Öte yandan 30 Aralık gecesi, yine Kuzey Ren-Vestfalya'da bulunan Duisburg kentinde Mevlana Camisi'nin duvarlarına ırkçı ve hakaret içeren sloganlar yazıldı. İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı'na bağlı caminin duvarına, boyayla Yahudiliğin simgesi “David Yıldızı” da çizildi.

Polisin bu saldırıyla ilgili incelemesi devam ediyor. (Amerikanın Sesi)

Haber Ara