Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Almanya’da on binlerce doktor muayenehanesini kapatacak

Almanya Doktor Birliği, önümüzdeki hafta on binlerce doktorun muayenehanelerini kapatma eylemiyle hükümetin sağlık politikasını protesto edeceğini duyurdu.

5 Ay Önce Güncellendi

2023-12-23 15:56:34

Almanya’da on binlerce doktor muayenehanesini kapatacak

Almanya genelinde birçok doktor, Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ın sağlık politikasını protesto etmek için muayenehanelerini kapatma kararı aldı.

Virchowbund doktorlar birliği tarafından yapılan açıklamada, ülke çapındaki 100 binden fazla muayenehanenin %70'ten fazlasının önümüzdeki hafta eyleme katılacağı belirtildi.

27-29 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan bu protesto, Bavyera'dan Schleswig-Holstein'a kadar on binlerce muayenehanenin kapatılacağı bir döneme denk geliyor. Tatil dönemiyle örtüşen bu protesto nedeniyle muayenehanelerin yaklaşık 10 gün kapalı olması bekleniyor.

Doktorlar, Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ın politikalarını protesto etmek için muayenehanelerini kapatma kararı aldılar.

Virchowbund Başkanı Dirk Heinrich, doktor muayenehanelerinin aşırı yük altında olduğunu ve birçok muayenehanenin Kasım ortasından bu yana yasal sağlık sigortalı hastalarından hiçbir ödeme alamadığını belirtti. Heinrich, "Sıfır Ödeme Günü"ne ulaşıldığını vurgularken hastaların bu duruma anlayış gösterdiğini söyledi. "Hastalarla yaptığım görüşmelerde, insanların bize anlayışla yaklaştığını gördüm. Bizim tembel doktorlar olmadığımızı anlıyorlar," dedi.

Haber Ara