Dolar

32,3647

Euro

34,7143

Altın

2.389,64

Bist

10.167,60

Almanya'da korona virüsü köpekler teşhis edecek

Almanya'da gerçekleştirilen bir araştırma sonucunda köpeklerin insanlarda yeni Covid-19'u tespit etme konusunda bu zamana kadar yüzde 80 oranında başarı kaydedildiği bildirildi. 10 köpek üzerinde yapılan deneylerin önümüzdeki hafta sonuca ermesi bekleniyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-16 12:31:06

Almanya'da korona virüsü köpekler teşhis edecek

Almanya'da gerçekleştirilen bir araştırma genelinde köpeklerin koku alma yeteneği sayesinde insanlarda yeni tip Covid-19'u tespit edip edemediği araştırılıyor. Hannover Veterinerlik Yüksekokulu Vakfı (TiHo) tarafından yapılan araştırmaların sonuçlanması durumunda köpeklerin korona virüsü insanların koku örneklerinden belirlediği doğrulanacak. Yetkililer TiHo Vakfı'nın Alman ordusuna ait 10 köpek üzerinde gerçekleştirdiği deneylerin önümüzdeki haftalarda sonuçlanacağını açıkladı. Yapılan araştırmalarda köpeklerin yeni tip korona virüsü taşıyanları tespit etmede şuana kadar yüzde 80 oranında başarı kaydettikleri açıklandı.

 Örnekleri koklayarak Covid-19'u tespit etmeyi öğreniyorlar

Köpekler yapılan çalışmalar ile enfekte olan kişilerin solunum yollarından alınan örneklerdeki virüsleri kokusundan tespit etmeyi öğreniyor. Araştırmaların ilk aşamada kimyasal olarak zararsız hale getirilen virüsler ile yapıldığına değinen Hanovver Üniversitesi'nden Paula Jendrny yaptığı açıklamada, "Araştırmaya tamamen farklı koşullar altında devam edeceğiz. Sonuçta kimsenin yüksek derecede bulaşıcı örneklerle enfekte olamayacağından emin olmalıyız” dedi.

Eğitimin başarılı olması durumunda köpekler, insanların toplu şekilde bulunduğu yerlerde hastaları tespit edebilecek. Alman ordusunun dünya çapında yaklaşık 300 özel eğitimli köpeği bulunuyor.

Haber Ara