Dolar

32,3771

Euro

34,7569

Altın

2.435,95

Bist

9.983,26

Alman istibaratı: IŞİD Ortadoğu'da yenildi ama Batı'da hala güçlü

Alman iç istihbarat servisi, IŞİD'in Ortadoğu'da askeri bakımdan yenilmiş olsa da Batı'da hala tehlikeli bir terör örgütü olarak tehdit oluşturduğunu söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-14 09:00:11

Alman istibaratı: IŞİD Ortadoğu'da yenildi ama Batı'da hala güçlü

Almanya'da iç istihbarattan sorumlu olan Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın (BfV) Başkanı Thomas Haldengang, Berlin'de BfV tarafından düzenlenen ve "aşırıcı" oluşumların hareket kabiliyetini konu alan bir sempozyumda konuştu. DW Türkçe'nin haberine göre Haldenberg bu toplantıda, kendisinden önceki BfV Başkanı Hans-Georg Maassen'ın aksine sadece İslamcıların değil, aşırı sağcı ve aşırı solcu grupların faaliyetlerini de gündeme getirdi.

IŞİD'İN YENİLGİSİNE ALDNAMAYIN

Haldenberg, insanların, IŞİD'in Suriye ve Irak'ta uğratıldığı askeri yenilgiye aldanmamaları gerektiğini söyledi.

ÖRGÜT PROPRAGANDASINI SÜRDÜRÜYOR

Sri Lanka'da düzenlenen Paskalya Yortusu saldırılarını hatırlatan iç istihbarat başkanı, IŞİD'in artık yer altına inmiş bir terör örgütüne dönüştüğünü belirtti. Haldenberg, IŞİD'in saldırılarının, dünyanın diğer bölgelerinde de örnek almasından endişe duyduğunu ifade etti.

ÖRGÜTE ÇALIŞACAK ÇOK SAYIDA IŞİD'Lİ AVRUPALI VAR

Haldenberg, DW'ye yaptığı açıklamada, IŞİD'in Batı Avrupa'da Almanca dâhil, çeşitli dillerde yaptığı propagandayla "Batılı hedeflere saldırılar düzenlenmesi için çağrıda bulunduğunu" söyledi. BfV Başkanı, IŞİD destekçisi Avrupalıların varlıklarını kabul ederek "Maalesef bu planları gerçekleştirmeye çalışan yeterince İslamcı terörist olduğunu da biliyoruz" diye ekledi.

 

Haber Ara