$

Dolar

48,4966

Euro

56,5427

£

Sterlin

65,7837

Frank

59,8133

Gram Altın

6.804,6300

Bitcoin

3.742.985

$

Dolar

48,4966

Euro

56,5427

£

Sterlin

65,7837

Frank

59,8133

Gram Altın

6.804,6300

Bitcoin

3.742.985

Dünya

Alman Dışişleri: Kaşıkçı cinayeti davasında gözlemci olmak istedik

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christopher Burger, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Suudi Arabistan'da devam eden davada Alman Büyükelçiliğinin gözlemci olma talebine şimdiye kadar izin verilemediğini açıkladı.

27.03.2019 - 19:51
pinar
Alman Dışişleri: Kaşıkçı cinayeti davasında gözlemci olmak istedik
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Burger, yaptığı açıklamada, Kaşıkçı cinayetine ilişkin daha önce Suudi Arabistan'dan hızlı, eksiksiz ve güvenilir bir yargılama talep ettiklerini anımsatarak, bunun Suudi Arabistan'ın Türk makamlarıyla yaptığı çalışma için de geçerli olduğunu ifade etti.

Cinayetin aydınlatılmasına ilişkin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da başlayan ve 11 sanığın yargılandığı davayı önemli bir "yol işareti" olarak gördüklerini belirten Burger, "Suudi Arabistan adaletinden, tamamen şeffaf ve hukuk devletine uygun davranmasını bekliyoruz. Dava devam ediyor. Almanya Büyükelçiliği davada gözlemci olmak istedi. Buna şimdiye kadar izin verilmedi. Bunu üzüntüyle karşılıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Burger, Türkiye'de de savcılık tarafından soruşturmanın devam ettiğini ancak bununla ilgili henüz nihai raporun açıklanmadığını kaydetti.

 

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın