Dolar

32,4062

Euro

34,8113

Altın

2.398,13

Bist

10.208,65

Alman basınından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a küstah eleştiri

'Ayasofya’nın cami adını alacağı' açıklanmasından rahatsız olan Alman Handelsblatt gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fikirlerinin giderek tükendiğini öne sürdü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-29 12:02:19

Alman basınından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a küstah eleştiri

Turkiye'nin, Batı'dan bağımsız ayrı izlediği politikalarından rahatsız olan Alman basını, seçime iki gün kala Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik küstah eleştirilerini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ayasofya'nın cami adını alacağı açıklamasından rahatsız olan Alman Handelsblatt gazetesi, Cumhurbaşkanının fikirlerinin giderek tükendiğini öne sürdü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN
FİKİRLERİ TÜKENİYORMUŞ!

Türkiye'de yerel seçimlere iki gün kala Düsseldorf'ta yayımlanan ve İslam karşıtı ve Türkiye düşmanlığı ile bilinen Handelsblatt gazetesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın stratejisini eleştiriyor:
"Erdoğan'ın ülkesini ve dünyanın geri kalanını heyecanlandıracak fikirleri giderek tükeniyor. 15 yıl önce azınlıklara daha geniş haklar tanımış, orduyu demokratikleştirmiş, ekonomide bir havai fişeğin fitilini ateşlemişti. Beş yıldır ise vitesi değiştirerek, reformculuktan hakimiyeti elinde bulundurmaya geçti. Eğer dünyayı değiştirenlerin bulunduğu en üst ligde oynamak istiyorsa, önce Türkiye'yi iyi yola sokması gerekiyor. Bu da sadece güvenlik değil özgürlük sağlaması; yukarıdan baskı uygulamak yerine, aşağıda bir üretici becerisi oluşturması ve Batı'yı artık rakip değil, ortak olarak görmesi gerektiği anlamına geliyor. Önümüzdeki haftadan itibaren Erdoğan'ın bunun için dört yıl süresi var. Ondan sonra Türkiye yeniden seçime gidecek."

‘ATATÜRK ZAMANINDA
BİLE OLMAMIŞTI'

Handelsblatt gazetesinin aksine, Ludwigshafen'da yayımlanan Rheinpfalz gazetesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Ayasofya Müzesi'nin cami adını alması için çalışmaları başlatacağı yönündeki açıklamalarını değerlendiriyor:
"Erdoğan iyi bir seçim yarışı yürüten her politikacının yaptığını yapıp sadık seçmenini harekete geçiriyor. Yurt dışından beklenen feryadı da elbette buna ek olarak tetikliyor. Erdoğan Ayasofya kartını bundan önce de birçok kez kullandı... Ancak şimdiye dek korkulan değişiklik gerçekleşmedi. Bunda tarihi ibadethanenin bir turist mıknatısı olmasının da payı büyük. Bu aynı zamanda kendi politikasına da aykırı. Ocak ayında yetkililer Türkiye'de yüz yıl sonra yapılacak ilk kilisenin İstanbul'da inşa edilmesini onayladı. Bu Atatürk zamanında bile olmamıştı."

Haber Ara