$

Dolar

48,0929

Euro

56,1753

£

Sterlin

65,6574

Frank

59,9658

Gram Altın

7.179,7900

Bitcoin

3.801.943

$

Dolar

48,0929

Euro

56,1753

£

Sterlin

65,6574

Frank

59,9658

Gram Altın

7.179,7900

Bitcoin

3.801.943

Dünya

Alman Bakan: Yahudiler kitlesel olarak ülkeyi terk edecek

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yükselen antisemitizme karşı acil önlemler alınmazsa Yahudilerin 'kitlesel ölçüde' ülkeyi terk edebileceğini söyledi.

27.01.2020 - 10:59
pinar
Alman Bakan: Yahudiler kitlesel olarak ülkeyi terk edecek
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Auschwitz toplama kampının kurtuluşunun 75. yıl dönümü arifesinde haftalık Der Spiegel dergisi için yazan Maas, Yahudi karşıtı hakaret ve saldırıların, gerçek hayat ya da çevrim içi ortamlarda, "her gün karşılaşılan bir olay" haline geldiğini ifade etti.

DW Türkçe'de yer alan habere göre Maas, neredeyse her iki Yahudi vatandaştan birinin, Nazi geçmişiyle yüzleşmek için çok uzun süredir acılar çeken Almanya'dan gittiğinin düşünüldüğünü belirtti.

Alman Bakan yazısında, "Bu tür düşüncelerin acı gerçeklere dönüşmemesi ve Yahudilerin Almanya'dan kitlesel ayrılışına yol açmayacağından emin olmak için acil önlemler almak zorundayız" ifadelerine yer verdi.

Almanya'nın antisemitik eylemlerin yasal sonuçlarının ağırlaştırılması için çaba göstereceğini belirten Maas, bu çabanın Avrupa Birliği içerisinde daha fazla ülkenin Holokost inkârını suç sayması için de sarf edileceğini yazdı.

Şu anda Avrupa Birliği'nde aralarında Almanya, Belçika ve İtalya'nın da bulunduğu birçok ülkede Holokost inkârı suç sayılıyor.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın