Dolar

32,3823

Euro

34,6713

Altın

2.412,66

Bist

10.131,80

Allavi’ye boykot şoku!

Irak’ta bugün Başbakan Allavi hükümeti için yapılancak güven oylamasında milletvekillerinin çoğunun Parlamento oturumunu boykot etmesi sebebiyle, oylama başka bir güne ertelendi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-27 18:15:25

Allavi’ye boykot şoku!

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih tarafından atanan Başbakan Muhammed Tevfik Allavi'ye tepkiler sürüyor.

Irak'ta bugün Başbakan Allavi hükümeti için yapılancak güven oylamasında milletvekillerinin çoğunun Parlamento oturumunu boykot etmesi sebebiyle, oylama başka bir güne ertelendi. 

Bir Parlamento yetkilisi de, çok sayıda milletvekilinin boykotu nedeniyle Parlamentoda yeterli çoğunluk sağlanamadığını belirterek, “Milletvekilleri, Allavi'nin kabineye bakan olarak aldığı kişilerden memnun değil. Tepkilerini göstermek için oylamaya katılmadılar. Bu yüzden oylama gerçekleşmedi” dedi.

Irak'taki siyasi uzmanlar ise, hükümet karşıtı büyük protestolar sonrasında yeni kurulacak Allavi hükümetinin, Parlamentodan güvenoyu almaması halinde, ülkedeki krizin yeniden tırmanacağını öne sürüyorlar.

Geçen Kasım ayında Irak'ta başlayan hükümet karşıtı proteslorlar sonrası eski Başbakan Adil Abdül Mehdi istifa etmek zoruda kalmıştı.

Irak Anayasası uyarınca, Allavi'in önerdiği hükümet kabinesi Parlamentoda onay almazsa, Cumhurbaşkanı Berhem Salih, hükümeti kurmak için başka bir kişiyi atamak zorunda kalacak.

Yaklaşık dört aydır süren ve çoğunlukla genç Iraklıların katıldığı kitlesel gösterilerde 450'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Haber Ara