$

Dolar

47,6010

Euro

55,0223

£

Sterlin

64,2509

Frank

58,7667

Gram Altın

6.534,4100

Bitcoin

3.077.708

$

Dolar

47,6010

Euro

55,0223

£

Sterlin

64,2509

Frank

58,7667

Gram Altın

6.534,4100

Bitcoin

3.077.708

Dünya

Aliyev açıkladı: Türkiye'nin F-16'ları çatışmalarda yer almıyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'ye ait F-16'ların Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda yer almadığını söyledi.

31.10.2020 - 14:44
duyguyildirim
Aliyev açıkladı: Türkiye'nin F-16'ları çatışmalarda yer almıyor
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Almanya'da yayın yapan ARD televizyonuna konuşan Aliyev, “Türkiye'nin F-16'ları burada tatbikatlar nedeniyle getirildi ve Ermenilerin bize saldırmaları yüzünden burada kaldı. Bir dayanışma emaresi olarak buradalar. Çatışmalarda yer almıyorlar ve almaları da planlanmıyor” ifadelerini kullandı.

‘ÜÇÜNCÜ BİR ÜLKENİN KRİZE MÜDAHALESİNİ BEKLEMİYORUZ'

Bakü'nün Türkiye'den yardım bekleyip beklemediği sorusunu yanıtlayan Aliyev, üçüncü bir tarafın Dağlık Karabağ krizine müdahalesini beklemediklerini, bu olasılığı görmediklerini kaydetti.

Aliyev, “Zira etrafımızdaki ülkeler, partnerlerimiz ve dostlarımız. Ermeni tarafının onları çatışmalara çekmeye çalıştığını biliyoruz, ancak bunun gerçekleşmeyeceğinden eminim. Bu Ermenistan ile bizim aramızda bir savaş, diğer herkes bundan kaçınmalı” ifadelerini kullandı.

‘SİYASİ DİYALOĞA HAZIRIZ'

Kriz bölgesinde çatışmaların ne kadar süreceği sorusunu yanıtlayan Aliyev, “Bu Ermenistan'a bağlı” dedi.

Azerbaycan'ın bugün dahi askeri eylemleri durdurmaya hazır olduğunu kaydeden Aliyev, “Üç kere çatışmaların durdurulması, ateşkes sağlanması ve tartışmaları müzakere masasına taşımak için onay verdik, siyasi diyaloğa yönelik isteğimizi gösterdik. Ancak Ermenistan her seferinde ateşkesi kaba bir şekilde ihlal etti” açıklamasında bulundu.

Aliyev, insani amaçlı her ateşkesten sonra Ermenistan'ın Azerbaycan'da temas hattının yakınlarındaki sivil yerleşim birimlerini hedef aldığını ifade etti.

Aliyev, Azerbaycan ordusunun Ermenistan'dan farklı olarak sadece askeri hedefleri vurduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Biz cevabımızı yalnızca savaş meydanında veriyoruz. Şehirlere ya da sivillere saldırmıyoruz. Elbette kendimizi savunmamız gerekiyor. Saldırırlarsa, kaybettikleri noktaları geri almak isterlerse, olduğumuz yerde hareketsiz duramayız. Kendimizi savunmamız gerekiyor. Ne kadar savunma yaparsak kurtardığımız bölgeler de o kadar artar.” 

‘ERMENİSTAN'A AİT 2.7 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE TEÇHİZATI İMHA ETTİK'

Aliyev, Ermenistan ordusunun 2.7 milyar dolar değerinde askeri teçhizatını imha ettiklerini belirtti.

Aliyev, “Bu silahları almak için parayı nereden buluyorlar? Ermenistan, yoksul bir ülke. Bütçesi 2 milyar dolardan az. Dış borcu 8 milyar dolar” dedi.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın