Dolar

42,6974

Euro

50,1366

Altın

5.910,08

Bist

11.311,31

Aleksandar Vucic: 'bir daha aday olmayacağım, Anayasayı değiştirmem'

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić, görev süresi sona erdiğinde yeniden aday olmayacağını ve iktidarda kalmak için anayasayı değiştirmeyeceğini açıkladı.

4 Ay Önce Güncellendi

2025-08-14 15:15:24

Aleksandar Vucic: 'bir daha aday olmayacağım, Anayasayı değiştirmem'

Meltem Suat Timeturk Dış Haberler Servisi/Özel

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić, görev süresi sona erdiğinde yeniden aday olmayacağını ve iktidarda kalmak için anayasayı değiştirmeyeceğini açıkladı. Kendini “siyasi bir duayen” olarak tanımlayan Vučić, cumhurbaşkanlığı kariyerinin bir buçuk yıl içinde son bulacağını vurguladı.

Sırp gazetesi Kurir'e konuşan Vučić, “Anayasa açık, bir daha aday olamam. Bunu değiştirmek aklıma bile gelmez. Ben diktatör değilim. Görevim bitince çekileceğim,” dedi.

Görev süresi boyunca hayata geçirilen projelerden gurur duyduğunu belirten Vučić, özellikle altyapı yatırımlarına dikkat çekti: “Havalimanlarımızın geldiği noktayı, hava yolu şirketlerimizin başarısını, inşa edilen yeni yolları görün. Bugün kamu borcumuz yüzde 44, bu AB ortalamasının yarısı.”

Sırbistan anayasasına göre, bir kişi en fazla iki kez beş yıllık dönem için cumhurbaşkanı seçilebiliyor. Vučić, 31 Mayıs 2017'de göreve başlamış, 2022'de ikinci kez seçilmişti. Mevcut görev süresi 31 Mayıs 2027'de sona erecek.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara