Dolar

32,3368

Euro

35,1448

Altın

2.240,53

Bist

8.721,14

Afganistan'ın 5 vilayetine uçuşlar askıya alındı

Kandahar Havalimanı'na roketli saldırı düzenlendiği ve güvenlik tehdidi nedeniyle 5 vilayete uçak seferlerinin durdurulduğu aktarıldı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-08-01 13:17:38

Afganistan'ın 5 vilayetine uçuşlar askıya alındı

Afganistan'da artan şiddeti olayları ve güvenlik tehdidi nedeniyle 5 vilayete uçak seferlerinin durdurulduğu bildirildi.

İçişleri Bakanlığı, ülkenin güneyindeki Kandahar Havalimanı'na roketli saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Saldırıdan kimsenin zarar görmediği ifade edilen açıklamada, bu nedenle havalimanına uçuşların iptal edildiği bildirildi.

Öte yandan Sivil Havacılık İdaresinden yapılan açıklamada, ülkenin Badahşan, Kunduz, Faryab, Helmand ve Kandahar vilayetlerine uçak seferlerinin durdurulduğu kaydedildi.

Ayrıca ülkenin batısındaki Herat Havalimanı'ndaki uçuşlar da iki gün önce çatışmalar nedeniyle durdurulmuştu.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin 13 vilayetinde son 24 saatte militanlarla güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandığı belirtildi.

Çatışmalarda 254 militanın öldürüldüğü, 97 militanın yaralandığı aktarıldı.

Açıklamada, operasyonlarda patlamaya hazır halde bulunan 13 bomba düzeneğinin imha edildiği vurgulandı.

Taliban'dan yapılan açıklamada ise militanların, Helmand vilayetinin merkezindeki ilerlemesinin devam ettiği belirtildi.

Afganistan'da barış süreci belirsizliğini korurken güvenlik güçleri ile Taliban arasındaki şiddetli çatışmalar sürüyor.

Taliban, haziranın son haftasında başlattığı saldırılarda Özbekistan ve Tacikistan sınırındaki ilçelerin tamamına yakınını ele geçirdi. Özbekistan'a açılan en önemli ticaret güzergahı Hayratan Sınır Kapısı'nı iki yönden kuşatan Taliban, güneybatıda Gazne vilayetine yoğunlaştı.

Afganistan'da ilerleyişine devam eden Taliban, 8 Temmuz'da ülkenin İran sınırındaki İslam Kale ve 14 Temmuz'da da Pakistan sınırındaki Spin Boldak Sınır kapılarını ele geçirmişti. Taliban, Badahşan, Tahar, Gazne, Herat, Kandahar ve Badgis vilayetlerinde şiddetli saldırılarla baskısını artırdı.

Taliban 407 ilçenin 150'den fazlasını, merkezleri dahil olmak üzere ele geçirmiş bulunuyor.

Ülkede 34 vilayet merkezi hükümet güçlerinin kontrolünde bulunuyor.

AA

Haber Ara