Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

Afganistan'daki yatırımlar büyüyor

Taliban yönetimindeki Afganistan, uluslararası ilişkilerde yeni girişimlerini sürdürürken ülke ekonomisini kalkındırmaya yönelik yatırım için davet ve icra faaliyetlerini de ilerletiyor.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-05-22 15:59:01

Afganistan'daki yatırımlar büyüyor

BM Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo, Afganistan Dışişleri Bakanı Mevlevi Amir Han Muttaki ile bir araya geldiği toplantıda, bu yıl 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Doha toplantısına İslam Emirliği heyetini de davet etti.

1_565

Afganistan için hayati önem taşıyan BM toplantısına çeşitli ülkelerden temsilcilerin katılması bekleniyor.

2_611

AFGAN HEYETİ REİSİ'NİN CENAZE TÖRENİNE KATILACAK

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin cenaze törenine katılmak için Tahran'a gelen Afganistan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, İranlı yetkililer tarafından Mehrabad Havaalanında karşılandı.

AFGANİSTAN'DA BÜYÜK YATIRIM

Afganistan Bakanlıklar Arası Yatırım Komitesi'nin olağan toplantısında, Hayratan gümrüğünde uluslararası standartlarda bir iş merkezi inşa edilmesi ve Nangarhar-Celalabad'da ise belediye arazisi üzerinde Afgan para birimiyle 269 milyon Afgani yatırım yapılması planlanıyor.

7 katlı bir ticaret merkezinin inşa edilmesi için yapılan teklifi kabul edilirken, projeler onay için Ekonomi Komisyonu'na iletildi.

Haber Ara