Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Afganistan’da bu hafta neler oldu

Afganistan'da Geçen Hafta Neler Oldu? Ülkenin gündemindeki konular haberimizde.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-08 19:20:09

Afganistan’da bu hafta neler oldu

Meydanvardak vilayeti Tarım ve Hayvancılık Dairesi Başkanlığı, vilayette uygulanan ve aralarında baraj, gölet, kanal projelerinin de bulunduğu farklı projelerle binlerce kişiye istihdam sağlandığını duyurdu.

WhatsApp Image 2024-01-08 at 16.41.32

Afgan Kızılayı, Türk Kızılayı ile birlikte yardımlara devam ediyor

Afgan Kızılayı, Türk Kızılayı ile birlikte Herat depremzedelerine yardım etmeye devam ediyor. Son olarak depremzedelere yapılan yardımlar kapsamında 400 aileye daha gıda kolileri ulaştırıldı. Yardımlarda her aileye pirinç, şeker, yeşil çay, fasulye, 50 kilo un, 5 litre sıvı yağ ve diğer çeşitli gıda maddeleri dağıtıldı.

WhatsApp Image 2024-01-08 at 16.41.45

Yeni veteriner kliniği faaliyete geçti

Hilmend vilayeti Tarım ve Hayvancılık Dairesi'ne bağlı vilayetin Garmsir ilçesinde Tarım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bir veteriner kliniği faaliyete geçirildi.

WhatsApp Image 2024-01-08 at 16.42.28

Afganistan Hac ve Evkaf Bakanlığı toplantı düzenledi

Afganistan Hac ve Evkaf Bakanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, Bakanlık yetkilileri, imamların din eğitiminin yanısıra bilgi ve yeteneğe de sahip olması gerektiğini ifade etti.

WhatsApp Image 2024-01-08 at 16.42.39

Kimsesiz çocuklara destek ve ihtiyaç sahibi gençler için 18 milyon doları aşan anlaşma

Afganistan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı, kimsesiz çocuklara destek ve ihtiyaç sahibi gençlerin eğitimi alanında çalışmalarda bulunan 9 kurumla 18 milyon doları aşan bir mutabakat anlaşması imzalandığını duyurdu.

WhatsApp Image 2024-01-08 at 16.42.54

Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Ömeri: Afganistan'a düşmanlık ediyorlar

Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Mevlevi Muhammed Nebi Ömeri, Emniyet Teşkilatlarının kapasite geliştirme seminerinde; "Afganistan'a düşmanlık edenler, Sünni ve Şii vatandaşlar arasında ayrım oluşturmaya çalışıyor ancak -Allah'ın izniyle- bu hedeflerinde asla başarılı olamayacaklar" dedi. Ömeri ayrıca ifade özgürlüğü adı altında kimseye hakaret edilmemesi, kişisel mahremiyetin korunması ve ülkenin çıkarlarıyla çelişmeden, İslami sistemi baltalayarak değil, din ve ülke düşmanlarına karşı konuşarak ve yazarak mücadele edilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Dış destekli kadınlar hicab karşıtı eylemleri nedeniyle gözaltına alındı

Dış destekli olduğu tespit edilen bazı kadınlar, Afganistan'ın Başkenti Kabil'de İslam Dininin emri olan hicab karşıtı eylemleri nedeniyle İslam Emirliği'nin bayan polisleri tarafından gözaltına alınarak emniyete sevk edilmişlerdir. Ailelerine haber verilen bayanlara, baba ve kardeşlerinin huzurunda iyiliği emretme ve kötülükten nehyetme görevlileri tarafından nasihatlerde bulunulmuş ve 2 saat süren işlemlerin ardından şahıslar serbest bırakılmıştır.

WhatsApp Image 2024-01-08 at 16.45.02

Pakistan Cemiyet Ulema-i İslam Başkanı Mevlana Fazlurrahmân, Afganistan İslam Emirliği Başbakanı Molla Hasan Ahund tarafından ağırlandı

Afganistan'ı ziyaret eden Pakistan Cemiyet Ulema-i İslam Başkanı Mevlana Fazlurrahmân ve heyeti Afganistan İslam Emirliği Başbakanı Molla Hasan Ahund tarafından ağırlandı.

Toplantıya Afganistan İslam Emirliği Yüksek Şeriat Mahkemesi Başkanı Şeyh'ul Hadis Mevlevi Abdulhakîm Hakkani, Dışişleri Bakanı Mevlevi Amir Han Muttaki, Hac ve Evkaf Bakanı Şeyh'ul Hadis Mevlevi Nur Muhammed Sakib ve diğer kabine üyeleri ve yetkililer katıldı.

Afganistan Başbakanı Molla Hasan Ahund bu ziyaretin, iki komşu ülke ve kardeş halklar arasındaki kardeşliğin güçlenmesini ve olumlu ilişkilere yol açmasını umduğunu ifade etti ve "Afganistan ve Pakistan, farklı alanlarda pek çok ortak noktaya sahip iki ülkedir, bu sebeple biri diğerinden ayrılamaz. Elhamdulillah Afganistan'da İslami sistem hakimdir. İktidarın başında alimler vardır. Biz her konuyu şeriata tabi tutarız. İlahi kanun olan şeriat, bize veya herhangi birine kendi görüş ve inisiyatifimizi kullanmamıza müsaade etmez. Afganistan İslam Emirliği, Pakistan dahil hiçbir komşu ülkeye zarar verme veya sorun çıkarma niyetinde olmadığı gibi, hiç kimsenin topraklarımızı tehdit etmesine de izin vermez" dedi.

Haber Ara