Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

ABD'yi karıştıran iddialara Ulusal İstihbarat'tan 'belgeli' cevap

Trump yönetiminin göreve başladığı günden bu yana 6 ayı aşkın süre geçerken, Washington üst üste farklı iddialarla çalkalanıyor. ABD Ulusal İstihbarat Direktörü (DNI) Tulsi Gabbard, eski ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin iddialarını çürüten yeni belgeler yayımladı.

5 Ay Önce Güncellendi

2025-07-23 20:34:06

ABD'yi karıştıran iddialara Ulusal İstihbarat'tan 'belgeli' cevap

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü (DNI) Tulsi Gabbard, 2016 başkanlık seçimlerinde Rusya'nın ABD Başkanı Donald Trump'ı desteklediği yönündeki eski ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin iddialarını çürüten yeni belgeler yayımladı.

thumbs_b_c_9ee7957ae457cb03370f4d9a58a8a7bf

Gabbard, söz konusu belgelere göre, 2016 başkanlık seçimlerinde Rusya'nın Trump'ın seçilmesine gizli şekilde destek verdiği yönündeki iddiaların tamamen altının boş olduğunu savundu.

image_1

Dönemin ABD Başkanı Obama'nın söz konusu "çürük" iddialarını, Trump'ın seçim sürecindeki performansını baskılamak için kullandığını savunan Gabbard, Rusya'nın Trump'a destek verdiği iddialarının uydurma olduğunu ileri sürdü.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nin Aralık 2016 tarihli raporu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Trump'ı desteklediği iddialarına itiraz ediyordu.

Gabbard, paylaşımında, Trump'ın raporun gizliliğinin kaldırılmasını emrettiğini ve bu bilgilerin "Amerikan tarihindeki en korkunç istihbarat silahlandırması ve siyasallaştırması" olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Trump, eski ABD Başkanı Obama'nın, 2016 seçimlerinde Rusya'nın kendisini desteklediği iddiasının sorumlusu olduğunu öne sürmüştü.

"Obama, suçüstü yakalandı." diyen Trump, onu 2016 seçimlerini "manipüle etmeye çalışmakla" suçlamıştı.

Obama'nın sözcüsü Patrick Rodenbush ise Trump'ın iddialarının "tuhaf" ve "saçma" olduğunu ifade etmişti.

Rusya soruşturması

Rus hükümetinin, 2016 başkanlık seçimlerini Trump'ın lehine etkilediği iddiaları üzerine 2017'de Robert Mueller, özel yetkili savcı olarak görevlendirilmiş ve Trump'ın kampanyasının seçim sürecindeki faaliyetleri soruşturulmuştu.

Yaklaşık 2,5 yıl süren soruşturmanın ardından Trump'ı suçlu çıkaracak delile ulaşılamamış ve dosya kapanmıştı.

ABD Adalet Bakanlığı, Trump döneminde John Durham'ı özel yetkili savcı olarak atamış ve Rusya soruşturmasının kökenleri araştırılmaya başlanmıştı.

Durham'ın soruşturmasında bugüne kadar 2 kişi delillerle oynandığını ve Trump'ı suçlu çıkarmaya çalıştıklarını itiraf etmiş, Rusya soruşturmasına yol açan Steele dosyasını ise Demokratların fonladığı ortaya çıkmıştı.

AA

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara