Dolar

32,2627

Euro

34,7594

Altın

2.404,89

Bist

10.247,75

ABD'ye dikkat çeken çağrı: Bunu yapmanın en uygun vaktidir

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Ebu Rudeyne, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğu yönündeki açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-22 09:46:41

ABD'ye dikkat çeken çağrı: Bunu yapmanın en uygun vaktidir

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Ebu Rudeyne, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğu yönündeki açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Ebu Rudeyne, İsrail'in barış ve istikrarla ilgilenmediğini, hala bağımsız bir Filistin devleti kurmadan barışın elde edilmeyeceğinin farkında olmadığına dikkat çekerek, "ABD'den de Filistin'i tanınması bekleniyor, iki devletli çözümden söz etmesi değil. Bu vakit, bunu yapmanın en uygun vaktidir." dedi.

Filistin'in BM'ye üye olmayan ülke statüsüne ve Filistin bayrağının tanınan ülkelerin bayrağının yanına eklenmesinin, BM Güvenlik Konseyi'nin kararları, BM Genel Kurul kararları ve uluslararası fikir birliği doğrultusunda gerçekleştiğini ifade eden Ebu Rudeyne, "Filistin halkı meşru haklarından, Kudüs ve mukaddesatından ve ne kadar sürecek olursa olsun bağımsız Filistin devletlerinin kurulmasından vazgeçmeyecek." vurgusunu yaptı.

Netanyahu'nun bağımsız Filistin devletine karşı tutumunu tekrar etmesinin ardından ABD yönetiminin yeni bir döneme hazırlandığı iddiaları ortaya çıkmıştı. Netanyahu'nun, Gazze'deki saldırılardan sonraki süreçte Filistin devletine karşı bir tutum sergilediğini ve bu tutumunu ABD yönetimine bildirdiğini açıklamıştı.

 
 

Haber Ara