Dolar

43,5000

Euro

51,8745

Altın

7.091,94

Bist

13.696,35

ABD 'yanlışlıkla' Meksika'yı işgal etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın ismini 'Amerika Körfezi' olarak değiştireceğiz dediği Meksika Körfezi 'yanlışlıkla' işgal edildi. ABD askerlerinin hatası tartışmalara neden oldu.

2 Ay Önce Güncellendi

2025-11-24 11:42:05

ABD  'yanlışlıkla' Meksika'yı işgal etti

ABD, 'yanlışlıkla' Meksika'yı işgal etti. Amerikan askerleri, Meksika sınırındaki bir plaja girdi ve bu bölgeye hem İspanyolca hem de İngilizce yazılı tabelalar bıraktı. Bu tabelalarda Savunma Bakanlığı'na ait bu arazi komutanın yetkisiyle yasaklı bölge olarak belirlenmiştir" uyarısı yer aldı.

ABD askerlerinin bu hatasının ardından Meksika Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ABD donanma askerleri tarafından bırakılan sahildeki 6 tabelanın söküldüğü bildirildi.

ABD ve Meksika arasındaki bu skandal olay kısa sürede sosyal medya platformlarında yayıldı. ABD'nin Savaş Bakanlığı (Pentagon), yaptığı açıklamada ''Burayı yanlışlıkla kapattık'' dedi.

Öte yandan ABD lideri Donald Trump, geçtiğimiz aylarda Meksika Körfezi'nin adının "Amerika Körfezi" şeklinde değiştirilmesi emrini vermişti.

Metro

 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Kayıp üniversite öğrencisi Deniz İbişler'in denize atladığı görüntüler ortaya çıktı

Haber Ara