Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

ABD ve İngiliz medyası arasında 'İsrail' gerilimi

ABD medyasından CNN, çalışanlarının 'İsrail propagandası yapmaya teşvik edildikleri ve Filistin tarafını sansürledikleri' yönünde haber yayımlayan İngiliz The Guardian gazetesine tepki gösterdi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-07 13:05:17

ABD ve İngiliz medyası arasında 'İsrail' gerilimi

The Guardian, 4 Şubat'ta "CNN çalışanları, kuruluşun İsrail yanlısı tutumunun gazeteciliğin kötüye kullanılmasına yol açtığını söyledi" başlıklı bir haber yayımlamıştı.

CNN tarafından iddialar hakkında cevap verildi.

CNN'in bir sözcüsü, AA muhabirinin, The Guardian'ın iddialarına nasıl yaklaştığı yönündeki sorusuna yazılı yanıt verdi.

The Guardian'ın haberini "gülünç ve son derece adaletsiz" olarak niteleyen CNN sözcüsü, "7 Ekim saldırıları sonrasındaki haberlerimizin adil olmadığı fikrini tamamen reddediyoruz." ifadesini kullandı.

Sözcü, açıklamasında, "Geçtiğimiz 4 ay boyunca İsrail'in yanı sıra Hamas dahil olmak üzere Gazze ve Filistin perspektifinden gelen sesleri de güçlü biçimde takip ettik. Dahili süreçlerimiz yalnızca doğruluk konusundaki kararlılığımızı yansıtıyor ve bölgeden haber vermek için sektör çapında Gazze'ye erişim çağrılarına öncülük ettik. Bu son derece zorlu, karmaşık ve duygusal hikayeyi tüm yönleriyle aktarmaya kesinlikle kararlıyız." değerlendirmesinde bulundu.

The Guardian haberinde yer alan, "CNN'nin Hamas liderleriyle röportaj yapmaktan kaçındığı" yönündeki ifadelere de tepki gösteren CNN sözcüsü, söz konusu röportajlar için başından bu yana aktif girişimlerin olduğunu kaydetti.

NE OLMUŞTU?

The Guardian'ın 4 Şubat tarihli haberinde, CNN'in İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin yayın politikasında sansür uyguladığı iddialarına yer verildi.

CNN'in ABD ve yurt dışındaki farklı ofislerden adı açıklanmayan 6 CNN çalışanının ifadelerine dayandırılan haberde, Amerikalı yayın kuruluşunun iç yazışmaları ve gönderilen e-postalar yer aldı.

CNN'de, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını konu alan haberlerin, yayına girmeden önce yönetim tarafından onay sürecine tabi tutulduğu belirtilen haberde, Guardian'a konuşan çalışanlar, kuruluşun yayın politikalarına "İsrail propagandası yapmaya teşvik edildikleri ve Filistin tarafının bakış açısını sansürledikleri" gerekçesiyle tepki gösterdi.

Haberde, bir çalışan, "Savaş başladığından bu yana haberler büyük ölçüde, ilk gelen bilgi ne kadar doğru olursa olsun, yayın ağının İsrail'e yönelik sistematik ve kurumsal taraflılığı çerçevesinde çarpıtıldı. Sonuç olarak CNN'in İsrail-Gazze Savaşı'na ilişkin haberleri, gazeteciliğin kötüye kullanılmasına yol açtı." ifadelerini kullandı.

Haber Ara