Dolar

32,4987

Euro

34,7551

Altın

2.404,03

Bist

10.045,74

ABD uçakları bir kez daha Karadeniz bölgesinde keşif yaptı

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait 2 keşif uçağının Rusya’nın Baltık Denizi’ndeki sınır bölgesinde ve Karadeniz kıyılarında keşif uçuşu yaptığı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde ABD keşif uçakları Rusya sınırını ihlal etmişti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-28 20:10:51

ABD uçakları bir kez daha Karadeniz bölgesinde keşif yaptı

PlaneRadar gözlem sayfasının aktardığına göre ABD Hava Kuvvetleri'ne ait Boeing P-8A Poseidon denizaltısavar uçağı, İtalya'daki hava üssünden havalandı ve Bulgaristan hava sahasını geçtikten sonra Rusya'nın Kırım'ın batısındaki kıyı bölgesinde keşif uçuşu yaptı.

Yaklaşık olarak aynı zaman diliminde bir Boeing RC-135V Rivet Joint radyoelektronik keşif uçağı, İngiliz hava üssünden havalandı ve birkaç saat sonra Kaliningrad sınır bölgesinde keşif uçuşu gerçekleştirdi.

Son günlerde başta ABD'ninkiler olmak üzere yabancı keşif uçakları, Rusya'nın sınır bölgelerinde daha sık görülmeye başladı. Geçen hafta Kırım yakınlarında birkaç kez ABD'ye ait uçaklar görülmüştü.

Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'ne bağlı birimler, geçen yıl 980 binden fazla hava aracını saptayarak, onlara eşlik etti. Söz konusu hava araçlarının arasında 3 bin yabancı askeri uçağın bulunduğu, bu gruba dahil binden fazlasınınsa keşif uçakları olduğu kaydedildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Washington'un istihbarat faaliyetlerinin artmasına dikkat çekerek, ABD'ye bu tür operasyonlara son verme çağrısında bulundu, ancak Pentagon tarafından ret yanıtı aldı.

 

Haber Ara