$

Dolar

48,6598

Euro

56,4947

£

Sterlin

65,9151

Frank

59,6074

Gram Altın

6.784,8800

Bitcoin

3.733.151

$

Dolar

48,6598

Euro

56,4947

£

Sterlin

65,9151

Frank

59,6074

Gram Altın

6.784,8800

Bitcoin

3.733.151

Dünya

ABD temsilcisi, Türkiye'nin, Maduro'ya verdiği destekten rahatsız oldu

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Venezuela özel temsilcisi Elliott Abrams Dışişleri Bakanlığı basın brifinginin başında gazetecilerden gelen soruları cevapladı. Abrams "Türkiye'nin Maduro'ya verdiği destek ABD'nin politikasına ters" dedi.

12.03.2019 - 23:31
hursitakyil
ABD temsilcisi, Türkiye'nin, Maduro'ya verdiği destekten rahatsız oldu
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

 

ABD Venezuela'dan diplomatik personelini çekmeye hazırlanırken Türkiye'nin Maduro rejimine desteği konusunda ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. ABD'nin Venezuela özel temsilcisi Elliott Abrams “Türkiye'nin Maduro'ya verdiği destek ABD'nin politikasına ters” dedi.

'TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ, ABD POLİTİKALARINA TERS'

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Venezuela özel temsilcisi Elliott Abrams Dışişleri Bakanlığı basın brifinginin başında gazetecilerden gelen soruları yanıtladı. Venezuela temsilcisine Türkiye'nin Maduro rejimine verdiği destek ve iki ülke arasındaki altın ticareti soruldu.

Venezuela temsilcisi Abrams “Türkiye'nin Maduro'ya verdiği destek Amerika'nın politikasına ters ve bu politika yardımcı olmuyor. Türkiye'nin bu desteği verme yöntemlerine ABD Maliye Bakanlığı yaptırımları bağlamında bakmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Amerikalı üst düzey bir yetkili geçen ay yaptığı açıklamada Türkiye ve Venezuela arasındaki ticareti incelediklerini ve Amerika'nın yaptırımlarının ihlal edildiğinin tespit edilmesi durumunda harekete geçileceği mesajını vermişti.

ABD'nin Venezuela özel temsilcisi Abrams geçen hafta Venezuela sebebiyle ikincil yaptırımların uygulanmasının bir seçenek olduğunu ancak henüz o aşamaya gelinmediğini söylemişti.

VENEZUELA'YA YENİ YAPTIRIMLAR YOLDA

Amerika bir yandan da Venezuela'ya yeni yaptırımlar getirmeye hazırlanıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Venezuela özel temsilcisi Elliot Abrams önümüzdeki günlerde Venezuela'ya yönelik çok önemli başka yaptırımların devreye gireceğini söyledi.

Elliot Abrams, Venezuela'da durumun özellikle elektrik kesintilerinden bu yana daha da kötüleştiğini söyledi. Amerika'nın Venezuela'dan personelini çekme kararında önde gelen faktörün diplomatların güvenliği olduğunu belirtti.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın