$

Dolar

48,4899

Euro

56,3586

£

Sterlin

65,4791

Frank

59,8969

Gram Altın

6.898,8500

Bitcoin

3.881.846

$

Dolar

48,4899

Euro

56,3586

£

Sterlin

65,4791

Frank

59,8969

Gram Altın

6.898,8500

Bitcoin

3.881.846

Dünya

ABD, Pakistanlı diplomatlara tanıdığı vergi muafiyetini kaldırdı

ABD, ülkede bulunan diplomatlara tanıdığı Diplomatik Vergi Muafiyeti programından Pakistanlı diplomatları çıkardı.

31.05.2019 - 11:09
pinar
ABD, Pakistanlı diplomatlara tanıdığı vergi muafiyetini kaldırdı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Pakistan medyasının bildirdiğine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı, akaryakıt, uçak bileti ve yiyecek gibi ürünlerde uygulanan vergi muafiyeti için gerekli olan indirim kartını Pakistanlı diplomatlardan 15 Mayıs'ta geri istedi.

Yaklaşık 20 Pakistanlı diplomatın kartlarını iade etmesi istenirken, Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada bu hakkın elçilik ve konsolosluk hizmetlerine yönelik Viyana Konvansiyonu'na dayanmadığı, sembolik bir hak olduğu için dost ülke diplomatlarına tanındığı ifade edildi.

ABD'li diplomatların da Pakistan'da vergi muafiyeti hakkına sahip olduğunu belirten bir Pakistan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, iki ülke yetkilileri arasında ABD'nin kararını değiştirmek için görüşmeler yapıldığını, bu sırada Pakistan'da vergi muafiyeti başvurusu yapan ABD'li diplomatların taleplerine görüşmeler sonlanana kadar cevap verilmeyeceğini ifade etti.

Geçen yıl da Washington'da görev yapan Pakistanlı diplomatların, ABD'li yetkililerden izin almadan şehrin 25 mil (yaklaşık 40 kilometre) dışına çıkmalarına yasak getirilmişti. Benzer yasak Pakistan'da da ABD'li diplomatlara uygulanmıştı.

 

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın