Dolar

32,2657

Euro

35,0660

Altın

2.464,13

Bist

10.319,96

ABD'nin İncirlik alternatifi: Ürdün Azrak Üssü

Ürdün'ün Azrak kentindeki Muvaffak Salti Hava Üssü'nde savaş ve kargo uçakları gibi birçok askeri teçhizatı bulunan ABD, bu üsteki genişletmeyi sürdürüyor. Genişleme sonunda büyük miktarda personelin, mühimmatın, yakıtın ve diğer malzemelerin bu noktada muhafazası sağlanacak. Ürdün Azrak Üssü'nün bir diğer önemiyse ABD için Türkiye'deki İncirlik Üssü'nün alternatifi olması.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-26 13:01:38

ABD'nin İncirlik alternatifi: Ürdün Azrak Üssü

TIEMTURK | HABER MEKREZİ

The Drive'ın haberine göre 2013'ten beri bölgesel operasyonlarda aktif olarak kullanılan Ürdün Azrak'daki Muvaffak Salti Hava Üssü'nde devam eden inşaat çalışmalarının maliyeti 140 milyon doları aşıyor.

UYDU GÖRÜNTÜLERİ

ABD'nin Suriye'den çekilme planlarına ilişkin açıklamalarının hemen sonrasında başlayan genişletme faaliyetlerine ilişkin sözleşmelerde ABD ordusu tarafından "açıklanmayan bir yer" şeklinde ifade edilen Muvaffak Üssü için uydu görüntüleri yer alıyor.

2_118
1_115

HAVA KUVVETLERİ'NİN VARLIĞI ARTIRILACAK

Haberde ABD ordusunun üsle ilgili planlarında Hava Kuvvetleri'nin varlığının artırılması olduğu, üsteki iyileştirmelerin büyük kısmının da güney pistinde gerçekleştiği belirtildi.

İNCİRLİK'İN ALTERNATİFİ

Suriye'de devam eden operasyonlara yardımcı olduğu belirtilen üssün Türkiye ile anlaşmazlık noktasında da önemli bir alternatif olacağı vurgulandı. Bu noktada gözler ise İncirlik Üssü'ne çevrilmiş durumda.

ALMANYA'DA İNCİRLİK'TEKİ UÇAKLARINI ÜRDÜN AZRAK'A TAŞIDI

Bild gazetesi muhabiriyle birlikte Eylül 2016'da İncirlik'teki askeri üsse giderek Alman askerlerini ziyaret etmek istediğini belirten Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) Milletvekili Christian von Stetten, Türk yetkililer tarafından “Resmi davet olmadan ziyaretiniz mümkün değildir" denilerek üsse alınmamıştı.

Bununla birlikte başlayan kriz, 2017'ye kadar sürmüş ve Alman hükümeti haziran ayının başında askerlerin İncirlik'ten çekilerek Ürdün'deki Muvaffak Salti Hava Üssü'ne konuşlandırılmasına karar vermişti.

Alman askerlerinin Ürdün'deki Azrak Üssü'ne taşınmasıysa Ekim 2017'de tamamlanmıştı.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1132613_2

Haber Ara