Dolar

32,2587

Euro

34,7874

Altın

2.430,60

Bist

10.268,58

ABD'nin eski Ortadoğu Özel Temsilcisi Martin Indyk: Golan'ın işgalini tanımak ateşle oynamak olur

Cumhuriyetçi ABD Senatörü Lindsey Graham'ın Başkan Trump ile İsrail'in Suriye'de işgal ettiği toprak parçası olan Golan tepelerinin işgalini ve ilhakını resmen tanımak için görüşeceği haberleri üzerine ABD'nin eski Ortadoğu Özel Temsilcisi Martin Indyk, işgal altındaki Golan Tepeleri'ni İsrail'in toprağı olarak tanımaya yönelik atılacak herhangi bir adımın ateşle oynamaya eş değer olduğunu söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-12 18:51:16

ABD'nin eski Ortadoğu Özel Temsilcisi Martin Indyk: Golan'ın işgalini tanımak ateşle oynamak olur

ABD'de yeni gündem maddesi Golan Tepeleri! 1967 yılındaki "6 gün savaşı" sırasında İsrail'in işgal ettiği Golan Tepeleri'nin işgali ve ilhakını tanıyarak, Suriye'ye ait bu toprak parçasının İsrail'e ait olduğunu kabul etmesi için Başkan Donald Trump ile konuşacak isim ise Cumhuriyetçi ABD Senatörü Lindsey Graham.

"İSRAİL BURAYI VERMEMELİ"

Graham, bu haberi dün, Golan Tepeleri'ni Netanyahu eşliğinde gezerken verdi.Basına konuşan ABD'li Senatör, “Şimdi ve gelecekte İsrail devletinin Golan tepelerinden vazgeçmesini gerektirecek hiçbir kurgu hayal edemiyorum” dedi. Graham, Trump'la stratejik bir yerde konumlanmış olan engebeli Golan'ı İsrail'in bir parçası olarak tanıması için konuşacağını belirtti. “İsrail'in yüzleştiği tehditlere rağmen burayı başkasına vermesi hayal edilemez” diye ekledi.

Untitled-1_4
Cumhuriyetçi ABD Senatörü Lindsey Graham (solda) İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman (sağda)

ABD'Lİ ESKİ DİPLOMAT: BU ATEŞLE OYNAMAK OLUR

ABD'nin eski Orta Doğu Özel Temsilcisi Martin Indyk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD'nin, İsrail'in Golan Tepeleri'ni ilhakını tanıması halinde, Washington yönetiminin diğer devletlerle ortaklaşa kaleme aldığı, İsrail'in de kabul ettiği Birleşmiş Milletlerin 242 sayılı kararının çiğneneceği uyarısında bulundu.

İsrail'in şu an için "güvenlik kaygıları" nedeniyle Golan Tepeleri'nden çekilmeyeceğini belirten Indyk, "Hoşlanın veya hoşlanmayın Golan Tepeleri Suriye toprağıdır. İsrail'in kendisine ait olmayan Golan'ı ilhakını tanımak siyasi amaçlar için ateşle oynamaktır. Bunu hiçbir Arap devleti kabul etmez." ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara