ABD'nin barış planı Moskova'da masada
Putin, Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff ve Jared Kushner ile Moskova'da Ukrayna'daki savaşın sonlandırılması için hazırlanan barış planını görüştü.

Oluşturma Tarihi: 2025-12-02 21:04:37

Güncelleme Tarihi: 2025-12-02 21:05:53

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve Trump'ın danışmanı ve damadı Jared Kushner ile Moskova'da bir araya gelerek Ukrayna'daki savaşın sonlandırılmasını hedefleyen ABD tarafından hazırlanan barış planını görüştü. Başkent Moskova'da başlayan görüşmenin ana gündemini, Ukrayna-Rusya Savaşı'nı sona erdirmeye yönelik plan oluşturdu.

PUTİN VE ABD HEYETİ MOSKOVA'DA BİR ARAYA GELDİ

Görüşmenin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve Trump'ın danışmanı Jared Kushner arasında gerçekleştirildiği bildirildi. Moskova'da başlayan toplantıda ABD'nin hazırladığı barış planının tüm detayları ele alındı. Toplantı kapsamında tarafların Ukrayna sahasındaki mevcut durum ve planın uygulanabilirliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu aktarıldı.

GÖRÜŞMEYE ÜST DÜZEY RUS YETKİLİLER DE KATILDI

Moskova'daki görüşmeye Rusya tarafından Devlet Başkanı Yardımcısı Yuri Uşakov ile Devlet Başkanı'nın Yabancı Ülkelerle Yatırım ve Ekonomik İşbirliği Özel Temsilcisi ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) CEO'su Kirill Dmitriev'in de katıldığı belirtildi. Putin ve ABD heyeti arasındaki görüşmenin, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın gidişatına yönelik kritik başlıkları içermesi bakımından önem taşıdığı ifade edildi.

Tarafların barış planı üzerindeki çalışmaları toplantıda ayrıntılı şekilde ele aldığı, görüşmelerin devam edeceği kaydedildi.

iha