Dolar

32,4207

Euro

34,7476

Altın

2.427,08

Bist

10.082,77

ABD, Libya'da petrolün peşinde

Donald Trump'ın, Libya'da meşru hükümete ve başkente karşı harekat başlatan Halife Hafter'le yaptığı telefon görüşmesi halen gündemde. ABD medyasına göre bu görüşmenin önemli noktası petroldü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-26 08:55:07

ABD, Libya'da petrolün peşinde

ABD merkezli Bloomberg'in ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, Trump'ın Hafter ile yaptığı görüşmede ABD'nin BM tarafından tanınan Libya UMH yönetimini devirmesi konusunda Hafter'i desteklediğini belirttiği ifade edildi.

HAFTER İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump, 15 Nisan'da Libya'nın doğusundaki güçlerin lideri General Hafter ile yaptığı telefon görüşmesinde ABD'nin BM tarafından tanınan başkent Trablus merkezli Libya Ulusal Mutabakat Hükümetini (UMH) devirmesini içeren "ilerleme" konusunda Hafter'i desteklediğini belirtti.

PETROL KONUSU GÜNDEMDEYDİ

Beyaz Saray konuya ilişkin açıklama yapmış, görüşmede iki ismin Libya'da barış ve istikrarı elde etme gereğini ele aldığını” açıklamıştı. Açıklamada Trump'ın Hafter'in “Libya'nın petrol kaynaklarını korumadaki rolünü takdir etti” ve “ikili, Libya'nın istikrarlı bir demokratik siyasal sisteme geçişi için ortak bir vizyonu ele aldı” ifadelerine yer verilmesi dikkat çekmişti.

UMH'Yİ DEVİRMESİ İÇİN YEŞİL IŞIK YAKTI

Bloomberg'e isimlerinin açıklanmasını istemeyen üç diplomat da Trump'tan önce Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un Hafter ile yaptığı bir telefon görüşmesinde Trablus'a yönelik saldırıya yeşil ışık yaktığı öne sürdü.

 

Haber Ara