Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

ABD'li yetkililer Suriye'de PYD'lilerle görüştü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General K. McKenzie ve eski Suriye Büyükelçisi William Roebuck, bu sabah Suriye’ye giderek PYD/YPG'den Şahin Abdi Cilo (Mazlum Kobane) ve örgüt mensuplarıyla görüştü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-22 13:04:16

ABD'li yetkililer Suriye'de PYD'lilerle görüştü

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General K. McKenzie ve eski Suriye Büyükelçisi William Roebuck, bu sabah Suriye'ye giderek PYD/YPG'den Şahin Abdi Cilo (Mazlum Kobane) ve örgüt mensuplarıyla görüştü.

1_111

2_113

3_92

ÇAVUŞOĞLU'NDAN "FIRAT'IN DOĞUSU" AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu sabah TGRT Haber canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Tehdit artarsa Fırat'ın doğusuna operasyon başlayacak" ifadelerini kullandı. İşte Bakan Çavuşoğlu'nun açıklaması

"ABD ile güvenli bölge için görüşüyoruz. Münbiç için somut bir adım atmadılar. 90 günde bitecekdi sözde 14 ay oldu hala bir sonuç yok. Burdan bize tehdit devam ederse biz harekat başlatırız. Türkiye'den de o bölgeye giden PKK'lı teröristler var. Askerlerimiz hazır bekliyor, tehdit artarsa 'Doğu Fırat Harekatı'nı gerekirse başlatırız. Güvenli bölge elzem, sürümcemede bırakmayız. Bu hafta artık güvenli bölgenin oluşturulması konusu konuşulacak."

JAMES JEFFREY TÜRKİYE'YE GELMİŞTİ

Öte yandan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey dün akşam saatlerinde Türkiye'ye gelmişti. ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Büyükelçi Jeffrey ve Türk yetkililer, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını, Suriye ihtilafının çözülmesine yönelik Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının uygulanması ve IŞİD'in yenilgisinin kalıcı hale getirilmesi gibi devam eden çabalarımızı ele alacak" denildi.

Haber Ara