Dolar

44,0788

Euro

51,3134

Altın

7.365,91

Bist

13.175,74

ABD'li senatörden İran'a kara harekatı iddiası

ABD Senatörü Richard Blumenthal, 'Görünüşe göre, potansiyel hedefleri gerçekleştirmek için İran'a Amerikan askerlerini konuşlandırma yolunda ilerliyoruz' dedi.

1 Saat Önce Güncellendi

2026-03-11 09:04:52

ABD'li senatörden İran'a kara harekatı iddiası

ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları sürerken, ABD'li Demokrat Senatör Richard Blumenthal'dan çarpıcı bir iddia geldi.

Blumenthal, ABD'nin İran operasyonunun ele alındığı Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Senato'daki 15 yıllık görevim boyunca katıldığım hiçbir bilgilendirme toplantısından bu kadar memnuniyetsiz ve öfkeli şekilde ayrılmadım" değerlendirmesinde bulundu.

Savaşın ABD'ye maliyetinin ne olduğu dahil birçok sorunun yanıtsız bırakıldığını vurgulayan Blumenthal, "Görünüşe göre, potansiyel hedefleri gerçekleştirmek için İran'a Amerikan askerlerini konuşlandırma yolunda ilerliyoruz" dedi.

Bu ihtimalden büyük endişe duyduğunun altını çizen Blumenthal, ayrıca Rusya'nın İran'a istihbarat ya da başka yollarla yardım ettiğinin değerlendirildiğini aktardı. Blumenthal, Çin'in de Tahran yönetimine yardım ediyor olabileceğini belirtti.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara