$

Dolar

48,2474

Euro

56,2270

£

Sterlin

65,6555

Frank

59,9401

Gram Altın

7.149,8600

Bitcoin

3.843.156

$

Dolar

48,2474

Euro

56,2270

£

Sterlin

65,6555

Frank

59,9401

Gram Altın

7.149,8600

Bitcoin

3.843.156

Dünya

ABD'li Senatör, Türkiye'nin S-400'ü test etmesinden rahatsız oldu!

Türkiye'ye yaptırım tasarısı hazırlayan iki isimden biri olan Senatör Chris Van Hollen, sosyal medya hesabından Bloomberg'in, Türkiye'nin S-400'leri test ettiği ile ilgili haberini paylaştı ve, 'Erdoğan, Trump'a nanik yapıyor' diyerek tepkisini gösterdi.

26.11.2019 - 09:58
hursitakyil
ABD'li Senatör, Türkiye'nin S-400'ü test etmesinden rahatsız oldu!
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

ABD ile Türkiye arasında krize neden, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ekim ayında ABD'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında da, Türkiye'ye karşı bir ABD yaptırım paketinin yürürlüğe girmemesi için aktive edilmemesi istenen S-400'ler Ankara'da test edilmeye başlanırken, ABD'den de konuyla ilgili ilk resmi olmayan tepki geldi.

Türkiye'ye Suriye'nin kuzey doğusuna (Rojava) yönelik askeri harekatı nedeniyle sert eleştirilerde bulunan ve bir yaptırım tasarısı hazırlayan iki isimden biri olan Senatör Chris Van Hollen, sosyal medya hesabından Bloomberg'in, Türkiye'nin S-400'leri test ettiği ile ilgili haberini paylaştı ve, "Erdoğan, Trump'a nanik yapıyor" diyerek tepkisini gösterdi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile tepkisini dile getiren Van Hollen, "Washington'a ziyaretinden iki hafta sonra, Erdoğan, Trump'a, ABD'ye ve NATO'ya nanik yapıyor ve S-400'ler konusunda bir başka kırmızı çizgiyi daha çiğniyor. Mevcut yasalar, (bu durum karşısında) Trump'ın yaptırım uygulamasını gerektirir. Pompeo da (ABD Dışişleri Bakanı), 'güvenli bölge' ihlalleri ve Kürtlere karşı son saldırıları nedeniyle Türkiye'nin üzerine gitmeli" ifadelerini kullandı.

turkiye

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın