Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

ABD kamuoyu Trump'ı Rusya soruşturmasında aklayan raporu bekliyor

Geçtiğimiz haftalarda Başkan Trump'ı Rusya soruşturmasında aklayan raporun tamamının kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. Fakat halen yayınlanmayan rapora ilişkin bir açıklama geldi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-10 10:12:27

ABD kamuoyu Trump'ı Rusya soruşturmasında aklayan raporu bekliyor

ABD Adalet Bakanı William Barr, özel savcı Robert Mueller'in Trump ve Rusya raporunun tamamını bir hafta içinde yayınlayabileceğini söyledi.

300 SAYFALIK RAPOR

Özel yetkili savcı Robert Mueller'in Başkan Donald Trump'ın 2016 seçim kampanyasıyla ilgili yürüttüğü soruşturmanın raporu Mart ayında tamamlandı. Başkan Trump'ın seçim kampanyası ekibinin Rusya'yla işbirliği kurduğu iddialarıyla açılan soruşturmanın raporunun tamamı 300 sayfadan fazla.

TRUMP AKLANMIŞTI

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre Adalet Bakanı William Barr raporla ilgili Mart ayının sonunda yaptığı ilk yazılı açıklamada, raporda Başkan Trump'ın seçim kampanyası ekibiyle Rusya arasında bir işbirliği olduğu kanısına varılmadığını belirtmişti.

"BAŞKAN TEMİZE ÇIKTI"

Barr ayrıca Başkan Trump'ın yasal sürece müdahale edip etmediği hususundaysa raporda suçlama yöneltilmediğini ancak Başkan'ın bu konuda temize de çıkarılmadığını kaydetmişti.

Bu tespitten yola çıkarak Barr Trump'a yönelik suçlamada bulunulmasına fgerek görülmediğini de kaydetmişti.Ancak Barr'ın, ülke siyasetinn gündeminde önemli yer eden raporla ilgili dört sayfalık açıklaması Demokratlar başta olmak üzere birçok yetkiliyi tatmin etmedi.

Konuyla ilgili tartışmalar devam ederken Barr Salı günü Temsilciler Meclisi İdari Tahsis Komisyonu'nda konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Barr, “Bir hafta içinde o raporu halka açma durumum olacak ve sonra da her iki adalet komisyonunun başkanlarıyla da o rapor hakkında ve raporla ilgili başka talepleri olup olmadığı yönünde görüşeceğim” şeklinde konuştu.

Barr, raporu Nisan ayının ortasında ‘düzeltmeler yapıldıktan sonra' yayınlayacağını daha önceden de belirtmişti.

 

Haber Ara