$

Dolar

47,7642

Euro

55,1403

£

Sterlin

64,6085

Frank

58,8157

Gram Altın

6.773,1700

Bitcoin

3.068.618

$

Dolar

47,7642

Euro

55,1403

£

Sterlin

64,6085

Frank

58,8157

Gram Altın

6.773,1700

Bitcoin

3.068.618

Dünya

ABD, Hong Kong ile olan 3 anlaşmasını sonlandırdı

ABD yönetimi, Hong Kong'a Çin ile 'tek ülke tek sistem ' politikasıyla yaklaşacağını belirtip , Hong Kong ile yaptığı 3 ikili anlaşmanın 'askıya alındığını ya da feshedildiğini' açıkladı.

20.08.2020 - 11:06
elif
ABD, Hong Kong ile olan 3 anlaşmasını sonlandırdı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, yaptığı yazılı açıklamada, "Çin Komünist Partisi, 1984'te imzalanan Sino-İngiliz Ortak Deklarasyonu kapsamında İngiltere ve Hong Kong halkına söz verdiği Hong Kong'un yüksek derecede otonomluğunu yıpratan sert adımlar atmıştır." ifadesini kullandı.

 ABD Başkanı Donald Trump'ın Hong Kong'a bundan böyle Çin ile "tek ülke tek sistem" politikasıyla yaklaşacağını belirten Ortagus, "Hong Kong makamlarını bugün 3 ikili anlaşmanın askıya alındığı ya da feshedildiğine dair bilgilendirdik." bilgisini verdi.

Söz konusu anlaşmaların, kaçak suçluların yakalanması, ceza alan kişilerin iadesi ve gemilerin uluslararası operasyonlarından elde edilen gelirler üzerindeki karşılıklı vergi muafiyetlerini kapsadığını kaydeden Ortagus, "Attığımız bu adımlar, Pekin'in, Hong Kong halkının özgürlüklerini çiğneyen Ulusal Güvenlik Yasası'nı uygulama kararına yönelik derin endişemizin altını çizmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın