$

Dolar

47,9628

Euro

56,1505

£

Sterlin

65,4262

Frank

59,9981

Gram Altın

6.919,2800

Bitcoin

3.339.494

$

Dolar

47,9628

Euro

56,1505

£

Sterlin

65,4262

Frank

59,9981

Gram Altın

6.919,2800

Bitcoin

3.339.494

Dünya

ABD güvenlik kurumu açıkladı: Kovid- 19 araştırma merkezi Çin'in hedefi oldu

ABD'li bazı güvenlik kurumları, Kovid-19 salgınını araştıran kuruluşların Çinli hackerler tarafından hedef alındığını belirtti.

14.05.2020 - 07:39
ugurcan
ABD güvenlik kurumu açıkladı: Kovid- 19 araştırma merkezi Çin'in hedefi oldu
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

ABD'li bazı güvenlik kurumları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını araştıran kuruluşların Çinli hackerler tarafından hedef alındığını belirtti.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve İç Güvenlik Bakanlığı, Kovid-19 virüsü üzerinde aşı, tedavi veya test çalışmaları yapan araştırma merkezlerine uyarılarda bulundu.

Çin yönetimi ile bağlantılı olduğu düşünülen Çinli hackerların virüs konusunda araştırma yapan kurumları hedef aldığı belirtilen uyarıda, ABD'li kurumlardan verilerini korumak adına ekstra güvenlik önlemleri almaları ve potansiyel tehdidin farkında olmaları istendi.

FBI ayrıca potansiyel tehdit konusunda halkın farkındalığını artırmak için uyarı yayınladıklarını ve önümüzdeki günlerde ek teknik detayların açıklanacağını duyurdu.

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı da konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, Çin'in bu sektörleri hedef almasının ABD'nin Kovid-19 ile mücadelesini tehlike altına attığını bildirdi.

Açıklamada, “Bu duyuru, araştırma kuruluşları ve Amerikan halkı arasındaki farkındalığı artırmayı ve potansiyel hedeflere kaynak ve rehberlik sağlamayı amaçlamaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın