Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

ABD eski Dışişleri Bakanı Pompeo, katliamcı İsrail ordusuyla dans etti

İsrail'i ziyaret eden eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Gazze'de çoğunluğu çocuk ve kadın yaklaşık 29 bin Filistinliyi öldüren İsrail askerleri ile dans ederken görüntülendi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-14 13:27:12

Israel National News'in haberine göre, İsrail'i ziyaret eden ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Pompeo, eşi ve İsrailli iş adamı arkadaşı Yossi Sagol ile beraber Gazze'de soykırım saldırılarını sürdüren İsrailli askerlerin Gazze'den döndükten sonra gittikleri "yenilenme merkezini" ziyaret etti.

Güneydeki Ofakim kentinde yer alan tesiste İsrail ordusuna bağlı askerlerle bir araya gelen Pompeo'nun ziyaretiyle ilgili yayınlanan görüntülerde, Gazze'de çoğunluğu çocuk ve kadın yaklaşık 29 bin Filistinliyi öldüren askerler ile dans ederek eğlendiği görüldü.

"İSRAİL'İN YANINDAYIM"

Pompeo, İsrail ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "İsrail'e birçok kez gittim ancak bu ziyaret en dokunaklı ve en yürek parçalayıcısıydı. 7 Ekim'de yaşananlar çok şok ediciydi ama yine de onların direnişi gerçekten ilham verici. Ben İsrail'in yanındayım." ifadelerini kullandı.

İsrail yanlısı tutumuyla tanınan Pompeo, ABD'de Başkan Donald Trump döneminde önce Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı daha sonra da Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştı.

Haber Ara