Dolar

43,6024

Euro

51,5860

Altın

6.943,53

Bist

13.521,96

ABD'den Türkiye ve NATO açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, Türkiye’yi NATO'da tutmak için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-11 10:23:45

ABD'den Türkiye ve NATO açıklaması

Robert O'Brien, ABD basınına yaptığı açıklamada, “Türkiye NATO üyesi ve çok önemli bir rol oynuyor. Türkiye'yi ittifak üyesi olarak kaybetmek ne Avrupa ne de ABD için iyi bir şey.” dedi.

John Bolton'un yerine eylül ayında bu göreve gelen Robert O'Brien, ülkesinin, Türkiye'yi NATO içinde tutmak için elinden maksimum çabayı göstereceğini bildirdi.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma sistemi satın almasına yönelik ABD tepkisini yineleyen Robert O'Brien, Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 13 Kasım'da yapacağı görüşmede ABD'nin bu konudaki rahatsızlığını dile getireceğini ifade etti.

Trump, Erdoğan ile görüşmesinin ardından ertesi gün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabul edecek.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Epstein'in suç ortağı pedofili Maxwell'in hücre görüntüleri paylaşıldı

Haber Ara