Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

ABD’den kritik iddia: Rusya, Kuzey Kore’den silah ve füze aldı

Batı yaptırımları sebebiyle silah ithalatı gerçekleştiremeyen Rusya'nın İran'ın ardından Kuzey Kore'den de silah aldığı iddia edildi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-09-06 09:28:43

ABD’den kritik iddia: Rusya, Kuzey Kore’den silah ve füze aldı

ABD istihbaratı, Batı yaptırımları nedeniyle tedarik zinciri etkilenen Rusya'nın askeri ekipmanları için "uluslararası ticaretten büyük ölçüde dışlanmış ülkelere" yöneldiğini öne sürdü. Rusya'nın Kuzey Kore'den silah ve füze satın aldığı iddia edildi.

The New York Times'da yer alan habere göre, Rusya'nın İran yapımı İHA'lar satın aldığına ilişkin haberler çıkmasının ardından ABD istihbaratı, Moskova'nın silah satın almak için Kuzey Kore'ye de yöneldiğini aktardı.

ABD'li yetkililer, "Rusya'nın önce İran'a, sonra Kuzey Kore'ye yönelmesinin Ukrayna işgali nedeniyle uygulanan Batı yaptırımlarının ve ithalat kontrollerinin Moskova'nın ordusu için ekipman tedarik etme kapasitesine zarar verdiğinin işareti olduğunu" söyledi.

ABD'li bir yetkili Rusya'nın kısa menzilli füzeler ve silahların yanı sıra Kuzey Kore'den ekstra ekipman da satın almasını beklediklerini söyledi.

ABD'li yetkili, Rusya'nın beklentisinin aksine, Çin'in şu ana kadar Rusya'ya askeri ekipman satışı girişiminde bulunmadığını aktardı.

Haber Ara