Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

ABD'den İsrail karşıtı Suudi Arabistan hakkında açıklama: Normalleşmeye olumlu bakıyorlar

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-23 11:04:35

ABD'den İsrail karşıtı Suudi Arabistan hakkında açıklama: Normalleşmeye olumlu bakıyorlar

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Suudi Arabistan'ın İsrail ile ilişkilerini normalleştirebilme olasılığını savunan Kirby, "7 Ekim'den önce çok sıkı bir şekilde çalışıyorduk ve hala bu yönde yoğun bir çaba harcıyoruz. Suudi Arabistan da dahil bölgedeki ortaklarımızdan olumlu geri dönüşler aldık," ifadelerini kullandı.

Kirby, ülkeler arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin iki devletli çözüme ulaşma konusunda yeni fırsatlar yaratabileceğini belirtti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 18 Ocak'ta Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğunu açıklamasının ardından Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal Bin Ferhan, CNN'e verdiği röportajda, ülkesinin Filistin devletinin kurulması için uygun bir yol açılmadan İsrail'i tanımayacaklarını ve Gazze'nin yeniden inşasına yardım etmeyeceklerini ifade etmişti.

Haber Ara