İran Dini Lideri Mücteba Hamaney'in ABD ile varılan 2 haftalık ateşkesi onayladığı bildirilerek, Çin'in ABD-İran müzakerelerine dahil olduğu duyuruldu.
İranlı bir yetkili, Tahran'ın Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in ABD saldırılarının iki hafta boyunca ertelenmesi ve Hürmüz Boğazı'nın da geçişlere açılması çağrısına olumlu yaklaştığını söyledi.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ABD Başkanı Donald Trump'tan İran'a yönelik planlanan saldırıyı ertelemesi talebinde bulunurken İran'ın da bu sürede Hürmüz Boğazı'nı açmasını istedi.
İngiltere öncülüğünde 30'dan fazla ülkeden askeri yetkili, Hürmüz Boğazı'nın güvenli ve erişilebilir kalmasına yönelik adımları görüşmek üzere çevrimiçi olarak bir araya geldi.
Çin ve Rusya, Hürmüz Boğazı'nda deniz taşımacılığının korunmasına yönelik karar tasarısını veto etti
ABD Başkanı Donald Trump, üç ABD F-15 uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak Kuveyt'i suçladı.