$

Dolar

48,4899

Euro

56,3586

£

Sterlin

65,4791

Frank

59,8969

Gram Altın

6.898,8500

Bitcoin

3.859.047

$

Dolar

48,4899

Euro

56,3586

£

Sterlin

65,4791

Frank

59,8969

Gram Altın

6.898,8500

Bitcoin

3.859.047

Dünya

ABD'den 'Erdoğan'ı devirin' sözüne ilişkin açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biden Erdoğan'ı devirin emri verdi" sözleri üzerine açıklama geldi.

14.05.2023 - 16:41
Cumali Dalkılıç
ABD'den 'Erdoğan'ı devirin' sözüne ilişkin açıklama
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Washington'ın seçimleri yakından izlediği ve taraf tutmadığı belirtildi.

Bir Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Türkiye'nin uzun süredir Amerika'nın müttefiki olduğunu ve Washington'ın da seçimleri yakından takip ettiğini belirtti.

"TARAF TUTMUYORUZ"

Sözcü, ABD'nin seçimlerde taraf tutmadığını vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Bizim tek ilgimiz demokrasi süreci ki bu süreç özgür ve adil olmalı. Türk yetkililerin seçimi demokratik gelenekleri ve kanunları çerçevesinde ele alacaklarına güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

"BİDEN 'ERDOĞAN'I DEVİRİN' EMRİNİ VERDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü İstanbul'daki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, “Biden, 'Erdoğan'ı devirin' emrini verdi, bunu biliyorum. Bütün halkım bunu biliyor. Eğer durum buysa sandıklar yarın Biden'a da bir karşılık verecek” demişti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby Cuma günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin demokratik kurumları olduğuna dikkati çekmiş ve ülkenin geleceğine Türk halkının karar vereceğini söylemişti.

Kirby gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de takdir ettikleri bir demokrasi geleneği olduğunu ve ülkenin demokratik kurumlara sahip olduğunu vurgulamıştı.

Haberi Hazırlayan

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın