$

Dolar

46,6193

Euro

53,0785

£

Sterlin

61,5963

Frank

57,5618

Gram Altın

6.037,2900

Bitcoin

2.781.102

$

Dolar

46,6193

Euro

53,0785

£

Sterlin

61,5963

Frank

57,5618

Gram Altın

6.037,2900

Bitcoin

2.781.102

Dünya

ABD'deki yangınlar ve fırtına endişe kaynağı olmayı sürdürüyor

ABD'nin batı yakasında biri 'yılın en büyük yangını' olarak gösterilen ve hasara yol açan toplam 5 yangın henüz söndürülemedi.

01.08.2022 - 18:51
mustafaceylan
ABD'deki yangınlar ve fırtına endişe kaynağı olmayı sürdürüyor
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

ABD Orman Servisi Sözcüsü Adrienne Freeman, kuzey Californiya'daki Klamath Ulusal Ormanı'nda kontrolden çıkan yangının ve dün Oregon eyalet sınırının hemen güneyinde yaşanan gök gürültülü fırtınaların büyük bir endişe kaynağı olduğunu söyledi. Freeman, "Bu gök gürültüsü kıvılcımları, ateşi her yöne üfleyebilecek sert, düzensiz rüzgarlarla birlikte gelir. Orman yatakları çok kuru ve yıldırımlarla alev alabilir." dedi.

Siskiyou ilçesinin kırsalında patlak veren yılın en büyük yangını ise iki günde 207 kilometrekareden daha fazla alanda yayıldı.

California'da cumartesi günü yıldırımların yol açtığı başka bir yangının da Seiad kasabasını tehdit ettiği, dün yakın bir bölgedeki üçüncü yangın nedeniyle de yaklaşık 500 evin tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı.

California Valisi Gavin Newsom'ın olağanüstü hal ilan ettiği bildirildi.

Öte yandan, hafta sonu, Montana eyaletinin kuzeybatısındaki otlaklarda çıkan yangın 44 kilometrekareye, Idaho'nun Somon-Challis Ulusal Ormanı'ndaki alevler hızla 196 kilometrekarelik alana ulaştı.

Idaho yangınının henüz yaklaşık beşte birlik kısmı kontrol altına alınabildi.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın