$

Dolar

48,6430

Euro

56,1700

£

Sterlin

65,6161

Frank

59,5458

Gram Altın

6.675,6000

Bitcoin

3.739.387

$

Dolar

48,6430

Euro

56,1700

£

Sterlin

65,6161

Frank

59,5458

Gram Altın

6.675,6000

Bitcoin

3.739.387

Dünya

'ABD, darbe girişiminin arkasında değil tam önünde'

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ABD'nin Venezüella'daki 'darbe girişiminin arkasında değil önünde olduğunu' ve bu durumu saklama gereği bile duymadığını belirtti.

24.01.2019 - 22:22
ugurcan
'ABD, darbe girişiminin arkasında değil tam önünde'
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, Twitter'dan, muhalefetteki Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu "geçici devlet başkanı" olarak tanıyan ve tüm diplomatik ilişkilerini kestikleri ABD'yi hedef aldı.

Bakan Arreaza, paylaşımında "ABD hükümetinin, Venezüella'daki darbe girişiminin arkasında değil, aksine öncülüğünü yaparak, maske takmadan, gizlemeye bile gerek duymadan önünde olması dikkat çekici. (Darbeyi) Washington'da planladılar ve dünyadaki uydu hükümetlerine, aktörlerine talimatlar vererek açık bir şekilde uyguluyorlar" ifadelerini kullandı.

Venezüella'da dün muhalefet ve iktidar yanlılarının düzenlediği mitingler ülke ve bölge açısından son derece önemli gelişmelere yol açmıştı.

Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclis Başkanı Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet başkanı ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise başkent Caracas'taki Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'in balkonundan binlerce Venezüellalıya seslenmiş, ABD ile tüm ilişkileri kestiğini ve bu ülkenin diplomatlarına ülkeyi terketmeleri için 72 saat süre tanıdığını açıklamıştı.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın