$

Dolar

48,4899

Euro

56,3586

£

Sterlin

65,4791

Frank

59,8969

Gram Altın

6.898,8500

Bitcoin

3.875.365

$

Dolar

48,4899

Euro

56,3586

£

Sterlin

65,4791

Frank

59,8969

Gram Altın

6.898,8500

Bitcoin

3.875.365

Dünya

AB Komisyonu Başkanından Avrupa aşırı sağına: Aptal milliyetçiler

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, güç kazanan Avrupa aşırı sağı için 'Popülist, aptal milliyetçiler kendi ülkelerine aşık' dedi.

23.05.2019 - 08:35
pinar
AB Komisyonu Başkanından Avrupa aşırı sağına: Aptal milliyetçiler
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Brüksel'de CNN televizyonuna konuşan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, genel olarak olumlu gelişmelerdense olumsuz gelişmelere odaklanmanın daha kolay olduğunu, bu durumun da Avrupa'da aşırı sağın güç kazanmasını kolaylaştırdığını kaydetti.

"APTAL MİLLİYETÇİLER"

Juncker, "Bu popülist, aptal milliyetçiler kendi ülkelerine aşık. Uzaktan gelenleri sevmiyorlar, ben uzaktan gelenleri seviyorum. Kendimizden daha kötü durumda olanlarla dayanışma içinde olmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere'nin birlikten ayrılma sürecinin AB'ye olan desteği artırdığına işaret eden Juncker, "Brexit sürecini insanlar izliyor ve AB'den ayrılmanın söylenildiği kadar kolay olmadığına şahit oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Juncker, zorlu Brexit sürecinin bir an önce sonlandırılması gerektiğini, belirsizliğin sadece Avrupa ve İngiltere'ye değil, tüm dünyadaki ekonomik büyüme eğilimine zarar verdiğini ifade etti.

 

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın