Dolar

32,2192

Euro

34,7387

Altın

2.396,32

Bist

10.265,83

AB'den İngiltere'ye 'aşk mektubu': Sen ayrılmaya karar verdin ve bu benim kalbimi kırıyor

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Brexit nedeniyle kaleme aldığı yazısında İngilizlere şöyle seslendi: 'Sen ayrılmaya karar verdin ve bu benim kalbimi kırıyor.' Mektup, İngiliz Guardian gazetesi tarafından 'aşk mektubu' şeklinde duyuruldu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-26 18:32:44

AB'den İngiltere'ye 'aşk mektubu': Sen ayrılmaya karar verdin ve bu benim kalbimi kırıyor

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Brexit'e karşı olduğunu İngiltere'ye bir ‘aşk mektubu' yazarak anlattı. İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre Timmermans, mektubunda şu ifadeleri kaleme aldı:

"AİLE BAĞLARI ASLA KOPMAZ"

“Seni şimdi tanıyorum ve seni seviyorum. Sen olduğun için ve bana verdiklerin için. Ben eski bir sevgili gibiyim. Senin güçlü ve zayıf yönlerini biliyorum. Sen ayrılmaya karar verdin. Bu benim kalbimi kırıyor ama karara saygı duyuyorum.”

"GERİ DÖNDÜĞÜNÜZDE HOŞ KARŞILANACAKSINIZ"

"Biz bir yere gitmiyoruz ve siz geri döndüğünüzde her zaman hoş karşılanacaksınız."

"SİZİ İNCİTİYOR"

Frans Timmermans ayrıca eski İngiltere Başbakanı David Cameron'ın 2016 yılında AB üyeliğini referanduma götürme kararını de ‘hata' olarak niteledi. Timmermans, “Meseleyi zorlamak gerekli miydi? Hiç değil ama yaptınız. Üzücü olan şey şu ki, bunun sizi incittiğini görüyorum ve daha fazlasının geleceğinden korkuyorum” dedi.

Başbakan Boris Johnson, İngiltere'yi ‘ne olursa olsun 31 Ocak'ta AB'den çıkarma' sözüyle erken genel seçimlerde açık ara bir zafer elde etti. İngiltere parlamentosu da Brexit anlaşmasını 234'e 358 oyla onayladı.

Haber Ara