Dolar

32,3586

Euro

35,0084

Altın

2.326,77

Bist

9.079,97

AB'den Erdoğan'a tepki!

Avrupa Komisyonu sözcüsü Peter Stano, Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

1 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-15 11:47:22

AB'den Erdoğan'a tepki!

Avrupa Komisyonu sözcüsü Peter Stano, dün düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina'ya yönelik "rahat durmazsa vururuz" sözlerini eleştirdi.

"AB, Yunanistan'a yönelik saldırgan açıklamaların ciddi endişe yarattığını ve Akdeniz'de gerilimi azaltmak için çok gerekli çabalara tamamen karşı olduğunu defalarca vurguladı" diyen Spano, "Tehdit edici söylemlerin yerine yapıcı ve dürüst diyalog ve iletişimin geçmesinin, Yunanistan ile Türkiye arasında gerilimi azaltmanın, karşılıklı anlayışı ilerletmenin ve iyi komşuluk ilişkilerini geliştirmenin anahtarı olduğunu defalarca ifade ettik” açıklamasında bulundu.

Erdoğan geçtiğimiz günlerde Yunanistan'a ilişkin "Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor. Tayfun diyorsun şimdi Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Rahat durmazlarsa vuracak tabii. Sen Amerika'dan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım" ifadelerini kullanmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara