Dolar

32,2327

Euro

34,7418

Altın

2.412,48

Bist

10.267,09

133 İngiliz parlamenter 'yüzyılın anlaşması'nın reddedilmesini istedi

İngiliz Parlamentosu'nun 133 üyesi, Başbakan Johnson’a mektup yazarak, ABD Başkanı Trump tarafından açıklanan, sözde 'Yüzyılın Anlaşması' planını reddetmesini talep etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-31 11:13:53

133 İngiliz parlamenter  'yüzyılın anlaşması'nın reddedilmesini istedi

ABD Başkanı Trump tarafından geçen salı günü açıklanan sözde 'Yüzyılın Anlaşması'na İngiltere'den de tepkiler yükselmeye başladı.

Plana destek veren Başbakan Boris Johnson'un aksine çok sayıda İngiliz Parlementer, ABD planına karşı çıktı.

İngiliz Parlamentosu'nun 133 üyesi, Başbakan Johnson'a mektup yazarak, “Yüzyılın Anlaşması” planını reddetmesini talep etti.

Milletvekilleri mesajında, Yüzyılın Anlaşması'nın Filistin halkının ulusal haklarına ve uluslararası hukuka çiğnediğini belirterek, anlaşmanın müzakerelere dönme ve barış şansını azalttığını öne sürdü.

Mektubun imzalayan parlamenterler, ABD tarafından açıklanan barış planının tek taraflı olduğunu dile getirerek, şunları söylediler:
“Birleşik Krallık'ın, bir barış anlaşmasına varma konusundaki sağlam duruşuna bağlı kalmalı. Kudüs'ün ortak bir başkent olacak şekilde 1967 sınırlarına dayanan iki devletli bir çözümü garanti edilmeli”

İngiliz parlamenterler, "Filistin halkının acı çekmesi doğal bir felaketten değil, işgalin Filistin ekonomisi üzerindeki tutumu ve C olarak sınıflandırılan alanlarda ve Gazze'nin karasularındaki zengin doğal kaynaklara erişimin engellenmesi sonucudur" dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ABD'nin Ortadoğu'daki barış planının "olumlu bir adım olabileceğini" daha önce açıklamıştı.

Haber Ara