Dolar

42,7244

Euro

50,2490

Altın

5.946,87

Bist

11.286,81

100 yıl aradan sonra ilk Çarlık düğünü

Rus Çarlığının son hanedanı Romanov ailesinin üyesi George Romanov, Rusya'da 100 yılı aşkın bir aradan sonra düzenlenen ilk hanedan düğünüyle evlendi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2021-10-01 17:01:27

100 yıl aradan sonra ilk Çarlık düğünü

Romanov, İtalyan yazar Rebecca Bettarini ile St. Petersburg'daki tarihi Aziz İsak Katedrali'nde dünyaevine girdi.

Rusya'da bir asır sonra düzenlenen ilk hanedan düğünü olması nedeniyle dikkati çeken nikah törenine, çok sayıda davetli katıldı.

Tarihte Bolşeviklerin katlettiği Rus Çarlığının son hanedanı Romanov ailesinin üyesi 40 yaşındaki George Romanov, İspanya'da ikamet ediyor.

Rusya İmparatorluğu'nun son çarı 2'inci Nikolay, eşi ve beş çocuğuyla 1918'de Bolşevikler tarafından öldürülmüştü.

George Romanov, Nikolay'ın kuzeni Büyük Dük Kiril'in torunu Büyük Düşes Mariya Vladimirovna Romanova'nın oğlu olarak Madrid'de doğmuştu.

AA

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Şişli'de 2 kişinin öldüğü feci kazadan detaylar...

Haber Ara