Dolar

32,5371

Euro

34,8354

Altın

2.443,65

Bist

9.915,62

Oscar kazanan filmin gerçek hikayesi yalan çıktı

Gerçek bir hikayeye dayanan 2009 tarihli 'Kör Nokta (The Blind Side) filmi, ABD'li oyuncu Sandra Bullock'a Oscar kazandırmıştı. Filme konu olan ABD'li çiftin yalan söylediği ortaya çıktı.

9 Ay Önce Güncellendi

2023-08-15 13:28:09

Oscar kazanan filmin gerçek hikayesi yalan çıktı

Michael Lewis'in 2006 yılında yayımlanan The Blind Side: Evolution of a Game adlı kitabından uyarlanan "The Blind Side" filmi, Michael Oher'in Tuohy çifti tarafından evlat edinmesini ve hayatının tamamen değişmesini konu alıyor.

521942_detay

OSCAR KAZANDI

John Lee Hancock tarafından yönetilen filmi, birçok dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve Sandra Bullock'a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırmıştı.

blind-side-kor-nokta

Tuohy ailesi sayesinde yeteneğini keşfeden ve Ulusal Futbol Liginin en çok aranan oyuncularından biri haline gelen Michael Oher, çarpıcı iddialarla gündeme geldi.

the-blind-side-sandra-bullock

Oher, Sean and Leigh Anne Tuohy'un vasiliğinin iptal edilmesi için mahkemeye başvurdu.

1_175

"BENİ EVLAT EDİNMEDİLER"

Oher, mahkemeye Tuohy çiftinin kendisini evlat edineceğini söylediğini ancak bunu hiç yapmadıklarını söyledi. Oher'in vasiliğini alan çiftin, milyonlarca doları elinde tuttuğu ve Oher'e vermediği belirtildi.

Oher, 18 yaşında iken çiftin kendisini kandırdığını ve tüm haklarını elinden almak için belge imzalattığını iddia etti.

6_19

FİLMDEN DE PARA ALMADI

Öte yandan, Oher filmden de hiç para kazanmadığını ama Tuohy çiftinin ve çocuklarının milyonlarca dolar kazandığını öne sürdü.
Sean Tuohy konuyla ilgili yaptığı açıklakmada "Çok üzgünüz. Çocuklarımız üzerinden para kazanacağımızın düşünülmesi çok üzücü. Şimdi 37 olan Michael'ı 16 yaşında olduğu zaman gibi seviyoruz" dedi.

NTV

Haber Ara