Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kuruluş Osman'ın konusu nedir?

Kuruluş Osman, başrolünde Burak Özçivit’in oynadığı Osmanlı Devleti’nin bir uç beyliğinden cihan imparatorluğuna dönüşümünün tarihi hikayesini anlatan dizi. Diriliş Ertuğrul’un ardından yayınlanmaya başlanan ve oldukça fazla seyirci kitlesini yakalama başarısı gösteren Kuruluş Osman izleyenlerin merak ettiği birçok konuyu içinde barındırıyor. Kuruluş Osman Konusu Nedir? Sorusu ise diziyle ilgili merak edilenler arasında yer alıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-06 08:16:04

Kuruluş Osman'ın konusu nedir?

Güçlü bir oyuncu kadrosuyla yola çıkan dizide oyuncu performansları ve senaryosunun inandırıcılığı neticesinde iyi bir izleyici performansı yakalandı. Dizi yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da beğeniyle takip ediliyor. Beykoz ilçesinde Riva'da oluşturulan plato, diziye ev sahipliği yapıyor.

Kuruluş Osman Konusu Nedir?  Sorusunu cevaplamak için dönemin şartlarına bir göz atmakta yarar olacaktır. Kuruluş Osman, 13. YY başında Kayı Bey'i Ertuğrul Gazi'nin, bir uç beyi olarak çıktığı yolculuğunun devamı niteliğinde. Geldikleri coğrafyada karşılaştıkları zorluklar, yaşadıkları bu yeni yerleri vatan yapma mücadeleleri dizinin ana temasını oluştururken dizi Ertuğrul Gazi oğlu Osman Bey'in devleti oluşturmak uğruna katlandığı sıkıntılara seyirciyi de ortak ediyor.

Diriliş Ertuğrul Konusu ve Kuruluş Osman'la Bağlantısı

Geçen sezonlarda Engin Altan Düzyatan tarafından canlandırılan Ertuğrul Gazi'nin, babası Süleymanşah liderliğinde obası ve ailesiyle birlikte Anadolu'ya geliş mücadeleleri anlatılmıştı. Dönemin şartları gereği Moğol baskısına maruz kalışları ve devlet kuracakları topraklara doğru ilerleyişleri etkileyici bir sunumla seyirciye aktarılmıştı. Ardından geldikleri yerlerde karşılaştıkları Bizans güçleri, dönen siyasi entrikalar ve Selçuklu Devleti'nin yıkılış aşamaları konuyla bağlantılı olarak izleyiciye yansıtılmıştı. Selçuklu veziri Saadettin Köpek'in Anadolu üzerindeki şahsi ihtirasları başarılı bir kurguyla anlatılırken halkın yaşadığı zorluklar ve Beylik mücadeleleri de dizinin içerdiği konular arasında yerini almıştı. Diriliş Ertuğrul Konusu ve Kuruluş Osman'la Bağlantısı sayesinde yeni sezonda gelişmeler seyirci tarafından kolayca anlaşılabilecek gibi görünüyor.

Kuruluş Osman Konusu Nedir? Sorusu Diriliş Ertuğrul'un son bulmasıyla birlikte seyircinin merak ettiği konular arasında kısa sürede yerini aldı. Osman Bey'in amcası Dündar Bey ile yaptığı siyasi mücadelede başarılı olması, Şeyhedebali'nin dizinin konusuna katkıları, Bala Hatun'la yaptığı evliliği geçen sezon işlenmiş ve dizi sezon finalini vermişti. Yeni sezonda ise seyirciler merakla bu dönem Osman Bey'in ne tür sıkıntılar yaşayacağını ve Ertuğrul Bey'in obaya dönüp dönmeyeceğini merak etmeye başladı. Dizinin ne zaman başlayacağı büyük bir merak konusuyken müjdeli haber de yakın zamanda geldi.

Kuruluş Osman Ne Zaman Başlıyor? Dizi, ATV ekranlarında 7 Ekim Çarşamba akşamı tekrar başlıyor. Yeni sezonda ne tür gelişmeler olacak? Osman Bey cihan devletini hangi şartlarda oluşturacak? Merak edilen sorular arasında yerini şimdiden aldı. Dizinin yayımlanan fragmanında yer alan savaş sahnesi etkileyici çekimlere şahit olacağımızın kısa bir özeti gibi görünüyor. Zira dekorundan kostümüne başarılı bir ekip çalışmasıyla karşı karşıya olduğumuz aşikâr. Dizide birçok detay da ihmal edilmemeye çalışılmış. Özellikle kadim Türk kültürüne ait ögeler dizi içine serpiştirilmiş gibi görünüyor.

Kuruluş Osman'a Yeni Eklenen Oyuncular

Kuruluş Osman kadrosuna yeni isimlerin de eklenmiş olması heyecan verici. Cüneyt Arkın gibi güçlü bir ismi diziye dahil etmekle başarılı bir çalışmaya imza atılmış gibi görünüyor. Türk tarihini ilgilendiren bir konuda geçmişte başarılı tarihi filmlerde rol alan Cüneyt Arkın'a yer verilmiş olması seyircinin nesiller arası bağ kurmasına da olanak tanıyor. Bilindiği gibi Cüneyt Arkın Türk kahramanlık hikayelerinin baş aktörü olarak seyircinin gözünde özel bir yere sahip. Yapımcıların böyle bir bakış açısıyla hareket etmeleri takdiri hak eden bir davranış olmuş.

Aynı zamanda başarılı oyuncu Tamer Yiğit'in Ertuğrul Bey'in yaşlılık evresini canlandıracağı yeni bölümlerin de seyircilerden tam not alması kaçınılmaz gibi duruyor. Nitelikli oyuncular dizi karakterlerini hayata geçirirken, seyircide gerçeklik izlenimi yaratmayı başaran senarist ve yapımcıları tebrik etmek lazım. Kuruluş Osman Konusu Nedir? Bunu anlamanın bir diğer yolu da dizide yer alan gerçek karakterlerin tarihi kimliklerini bilmekten geçiyor.

Dizide Yer Alan Bazı Tarihi Karakterler

Ertuğrul Bey Kimdir?

Ertuğrul Bey, 13.YY başında Türkistan'dan başlayan tarihi yolculuğuna obasında bulunan yaklaşık 400 kişiyle beraber çıkmış tarihi bir şahsiyettir. Kayı Obası'na babası Süleymanşah'ın ardından bey olarak seçilmiş, Anadolu'nun vatan haline getirilmesi için Alpleriyle birlikte büyük mücadeleler vermiş bir Türk beyidir. Ertuğrul Gazi, Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad'ın kendilerine Ankara civarındaki Karacadağ bölgesini yurt olarak vermesiyle buraya gelmiş ve bu yolculuk zamanla Bizans sınırına kadar ulaşmıştır.

Osman Bey Kimdir?

Ertuğrul Gazi oğlu Osman Bey, Ertuğrul Bey'in oğullarından biridir. Osmanlı Beyliği'ni önce bir devlet ardından da cihan imparatorluğuna dönüştürecek ateşi yakan kahraman Türk Beylerindendir. 1299 yılında Söğüt'te Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu gerçekleştiren Osman Bey yaklaşık 600 yıllık bir ömre sahip olacak Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerini burada atmıştır.

Kuruluş Osman Konusu Nedir? Sorusuna verilecek yanıtlar arasında dizinin tarihsel bir kimliği olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Osmanlı Devleti'nin 13. YY'da hangi şartlarda kurulduğunu anlamak ve Kadim Türk kültürünün geçirdiği evreleri takip etmek isteyen izleyiciler Kuruluş Osman'ı kaçırmasın deriz. Dizide yer verilen sahne, dekor ve kostümler oldukça başarılı bir kurguyla seyirciyle buluşturulduğundan inandırıcılık oranı da bu nispette başarılı. Kuruluş Osman Ne Zaman Başlıyor? Sorusuna yanıt bulan seyirciler 7 Ekim Çarşamba akşamını büyük bir heyecanla bekliyor. Yeni sezonda da birçok tarihi gelişmeye yer verecek olan Kuruluş Osman seyircisine geçmiş tarihimizin adeta aynası olarak nitelikli işler çıkarıyor.

Haber Ara