Dolar

32,4369

Euro

34,7936

Altın

2.432,55

Bist

10.082,77

G.O.R.A oyuncuları kimler? GORA konusu nedir? G.O.R.A filminin müziği kime ait?

G.O.R.A filmi bu akşam televizyon ekranlarından izleyicisi ile buluşacak. Cem Yılmaz'ın hem yönetmenliğini hem de senaryasonu yazdığı komedi filmin başrolünde birçok başarılı isimler de yer alıyor. İşte G.O.R.A oyuncuları ve konusu haberimizde...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-23 21:02:21

G.O.R.A oyuncuları kimler? GORA konusu nedir? G.O.R.A filminin müziği kime ait?

G.O.R.A oyuncuları kimler? G.O.R.A filmi konusu nedir? Soruları izleyiciler tarafından merak konusu oldu. 2004 yılı çıkışlı filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Cem Yılmaz yapıyor. Bilimkurgu/komedi türü filmde tüccar Arif'in başına gelen akılalmaz maceraları konu alıyor.

G.O.R.A OYUNCULARI KİMLER?

Oyuncu Karakter

Cem Yılmaz        Arif Işık, Komutan Logar Trihis, Erşan Kuneri, Komutan Kubar, Vumar'ın oğlu Timar

Rasim Öztekin    Bob Marley Faruk

Özkan Uğur        Garavel, Anonsçu

Şafak Sezer         Kuna

Özge Özberk       Ceku Lamtina

Ozan Güven        Robot 216, Gerzek

Engin Günaydın Editör

İdil Fırat               Mulu Lamtina

Erdal Tosun        Rendroy

Cezmi Baskın      Amir Tocha Lamtina

Muhittin Korkmaz           Tihulu

G.O.R.A FİLMİN KONUSU NEDİR?

Türkiye'nin turistik kentlerinden biri olan Antalya'da tüccarlık yapan Arif uzaylılar tarafından kaçırılarak G.O.R.A. isimli gezegene götürülür. Arif, gezegende tutsakken gezegeni bir alev topundan kurtarır ve bu sırada Ceku isimli prensesle tanışır. Bütün bunlar olurken, G.O.R.A. gezegeninin kötü kalpli komutanı Logar, Ceku ile evlenerek gezegenin yönetimini ele geçirmek istemektedir. Arif bunu öğrenir ve gezegenden kaçarken Ceku'yu da yanında götürmek ister, fakat bunun için Komutan Logar'a karşı mücadele vermesi gerekmektedir.

G.O.R.A FİLMİ HAKKINDA

G.O.R.A., senaryosunu Cem Yılmaz'ın yazdığı, yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak'ın yaptığı, bilimkurgu ve komedi türlerindeki 2004 çıkışlı Türk filmidir.

Çekimleri 2002 yılında başlayan film, Türkiye'de 12 Kasım 2004 tarihinde gösterime girdi. Türk sinemasında en pahalı yapımlardan biri olan filmi 4 milyon kişi izledi.[1] Filmin yapımcılığı, Uzan Ailesi'ne ait olan TürkFilmi adlı şirket ile Ömer Faruk Sorak tarafından üstlenilmiştir. Ancak Uzan Ailesi'nin bankalarına devlet el koyunca, film de TMSF kontrolüne geçti. Vizyona girişi geciken filmi BKM, Yılmaz aracılığıyla satın alarak yayımlayabildi. Film içerisindeki müzikler Ozan Çolakoğlu'na, filmin bitiş müziği ise Sagopa Kajmer'e aittir.

Haber Ara