Dolar

32,3694

Euro

34,9629

Altın

2.325,75

Bist

9.071,02

Bruce Lee'nin hayatı film oluyor; başrol belli oldu

Hollywood'un dünyaca ünlü yıldızı ve dövüş sanatları ustası Bruce Lee'nin hayatı beyazperdeye geliyor. Filmin yönetmen koltuğunda Oscar ödüllü film Life of Pi ile tanınan Ang Lee bulunuyor.

1 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-01 23:43:48

Bruce Lee'nin hayatı film oluyor; başrol belli oldu

Ölümüyle ilgili bilgiler 50 yıl sonra ortaya çıkan efsanevi dövüş ustası ve Hollywood aktörü Bruce Lee'nin hayatı film oluyor. Variety'nin haberine göre filmin yönetmen koltuğunda Life of Pi ve Brokeback Mountain ile tanınan Oscar'lı yönetmeni Ang Lee oturacak.

BAŞROLDEKİ İSİM DUYURULDU

Çin asıllı ABD'li oyuncu Bruce Lee, yönetmen Ang Lee'nin oğlu Mason Lee tarafından canlandırılacak.

lee-film-

Sony'nin yapımcılığını üstlendiği film, 1973 yılında 32 yaşında hayatını kaybeden yıldızın hayatını ve Hollywood'daki yükselişini anlatacak. Yönetmen Ang Lee “Ne tamamen Amerikalı ne de Çinli sayabileceğimiz Bruce Lee, Doğu ve Batı kültürü arasında bir köprü görevindeydi” dedi.

ÖLÜM NEDENİ 50 YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan efsanevi dövüş ustasının beyninde oluşan ödem nedeniyle ölümünün ardındaki sır perdesi aralandı. 20 Temmuz 1973'te 32 yaşındayken Hong Kong'da hayata veda eden Bruce Lee'nin ölüm nedeni için o dönemde doktorlar, aktörün çok fazla ağrı kesici içmesini gerekçe göstermişti. Yaklaşık 50 yıl sonra ortaya çıkan gerçek ise şaşırtıcıydı.

Araştırmacıların bulguları, gangsterler tarafından öldürüldüğüne, kıskanç bir sevgili tarafından zehirlendiğine, bir lanetin kurbanı olduğuna ve sıcak çarpmasından öldüğüne dair söylentiler de dahil olmak üzere, insanların bir zamanlar onun ölümü hakkında konuştuğu şeylerle tamamen ilgisi olmadığı anlaşıldı.

"ÇOK FAZLA SU İÇMEKTEN ÖLDÜ"

Doktorlar, Bruce Lee'nin 'çok fazla su içmekten' öldüğünü açıkladı. Clinical Kidney Journal adlı yayında yer alan makalede araştırmacılar, ünlü aktörün çok fazla su içmesinin hücrelerde yarattığı bir dizi bozukluk ile ödem oluşumunun hızlandığını söyledi. Bu durum tıp dünyasında 'hiponatremi' olarak adlandırılıyor. Hiponatremide vücudun sıvı dengesi için ihtiyaç duyduğu kandaki sodyum seviyesinin anormal derecede düşük olması söz konusu.

Bu gerçek, Bruce Lee'nin meşhur ettiği "Arkadaşım su ol' sözünü akla getirdi. Fazla su içmesi, aktörü ölüme götürmüştü.

NTV

Haber Ara